PET MUŠKIH NAVIKA koje RUŠE POVERENJE u vezi i braku: Ove stvari ne smete tolerisati ni pod tačkom razno

Veza bez poverenja nije uspešna veza. Poverenje je ključno za uspeh i zadovoljstvo u odnosu između dva partnera. Teško ga je izgraditi, a lako srušiti. U nastavku saznajte koje to navike muškaraca uništavaju poverenje u vezi i braku.

Foto:NotarYES/Shutterstock
Foto:NotarYES/Shutterstock
.

Nikada nije spreman na kompromis

Nemoguće je izgraditi vezu, a kamoli poverenje s partnerom koji ne razume koliko je važan kompromis. To pokazuje da su mu sopstvene potrebe važnije od vaših. U tom slučaju ne možete od njega očekivati ni emotivnu podršku kada vam bude potrebna, rekla je za RD psihološkinja Džejn Grir.

U svakoj uspešnoj vezi partneri žele da usreće jedno drugo, a izbegavanje kompromisa ukazuje na sebičnost i nezrelost.

Nikada nije tu kada vam je zaista potreban

U poslednji trenutak vam otkazuje viđenje i ne odgovara na vaše telefonske pozive ili SMS poruke? Poverenje se ne gradi rečima, nego delima, a osnovni deo poverenja jeste osećaj da se možete osloniti na partnera kada vam je potreban.

Ne priznaje grešku i ne zna za izvinjenje

Ako je on uvek u pravu, to znači da (prema njegovoj logici) vi grešite, a to je nemoguće. Svi pravimo greške, izgovaramo pogrešne stvari, ali veličina čoveka se ogleda u njegovoj spremnosti da prizna grešku i da se izvini.

Ako on odbija izvinjenje, u pitanju je čovek koji jednostavno ne zna da preuzme odgovornost za svoje postupke.

Udaljava se od vas kada mora da pošalje poruku ili obavi telefonski poziv

Skrivanje takvih svakodnevnih stvari ženu natera da se zapita šta partner pokušava da sakrije.

Naravno, ne mora da znači da krije nešta ozbiljno, ali ti postupci bude sumnju i uništavaju poverenje.

Njegove priče su pune nelogičnosti

Najpre vam kaže da je vikend proveo s prijateljima, a sutradan da je bio kod sestre. Ako se slične nelogičnosti nižu, nemojte se plašiti da mu postaviti direktno pitanje gde je zapravo bio.

Nemojte da ga napadate, ali ako posle razgovora ne dobijete objašnjenje za ono što vas muči, znajte da ste u vezi sa osobom koja ne želi da bude iskrena prema vama. A Iskrenost je najvažnija, zar ne?