BRZI TEST! Za manje od dva minuta možete otkriti da li mu se sviđate! Obratite pažnju samo na ovaj znak!

Već decenijama unazad stručnjaci za govor tela otkrivaju suptilne pokrete koji otkrivaju da li je neki muškarac zainteresovan za ženu. Ali, novo istraživanje je pokazalo da bukvalno za manje od dva minuta možete da otkrijete da li mu se sviđate ili ne. Posebno obratite pažnju na ovaj znak!

flert, foto: Depositphotos/Goodluz
flert, foto: Depositphotos/Goodluz

Antropolozi sa Univerziteta u Saseksu prisustvovali su na “speed dating” sastancima i snimali porencijalne parove dok razgovaraju, kako bi videli da li u tome postoji neki obrazac.

Vodeća autorka studije dr Katarina Pisanski kaže da muškarci spuštaju boju glasa kada im se neka žena dopada i kada žele ponovo da je vide – a što je smatraju neodoljivijom, to im je glas dublji.

I dok muškarci žele da zvuče muževnije, da imaju dublji glas kada im se neka devojka dopada, one rade suprotno.

“Žene govore višim tonom i trude se da im glas bude manje monoton kada im se neki muškarac sviđa”, otkriva dr Pisanski.

Međutim, ako “osete” da je muškarac zainteresovan za njih, one spuštaju boju svog glasa.

“Nekoliko studija je pokazalo da muškarci žene sa ‘piskutavijim’ glasovima smatraju atraktivnim i seksi. Žene sa ovakvim glasovima se uglavnom doživljavaju kao atraktivnije, mlađe i ženstvenije. Nasuprot tome, žene koje imaju nešto ‘hrapaviji’ glas doživljavaju se kao dominantne i zrelije”, kažu autori studije.

Istraživači kažu da žene govore višim glasom kada oko njih nema mnogo “konkurencije”, u suprotnom snižavaju boju glasa, piše ekskluziva.ba.