3000 žena i muškaraca odgovorilo: Kada strast u vezi počinje da nestaje?

Strast i želja za seksom logično opadaju kada se jave neka druga osećanja. Međutim, nećete verovati koliko brzo se to dogodi...

.

Nemačko istraživanje Univerziteta Ludwig Maximilian u Minhenu sprovedeno na 3000 žena i muškaraca, otkriva koliko je zaista potrebno da strast u vezi počne da bledi, odnosno kada partneri počinju da gube interes za seksom.

Verovali ili ne, to se dogodi dosta brže nego što mislimo, i to samo nakon godinu dana veze!

Ispitanici starosti između 25 i 41 godine odgovarali su na pitanja koliko im je seks važan u vezi, pa je ustanovljeno da nakon godinu dana veze seksualna želja značajno opada. Nemački naučnici ne znaju zašto tačno strast slabi nakon samo 12 meseci, ali kažu da bi odgovor mogao ležati u različitoj jačini libida kod žena i muškaraca – s godinama muški libido ne slabi, ali žene s vremenom često gube interes za seksom. Istraživanje je ustanovilo da važnost intimnih odnosa nakon 16 godina veze pada za 30 posto.

Zaključak je da kako ljubavna veza sazreva tako važnost faktora kao što su odanost, poverenje, brižnost, iskrenost i zajednički interesi raste.

'Seks je s godinama i dalje deo veze, ali njegova važnost opada kako dolaze druge potrebe', zaključili su nemački naučnici.

Izvor: zadovoljna.hr