Otvorena prva škola u kojoj žene uče kako da...

...Budu savršene sponzoruše!

.

Sponzoruša je naziv za ženu koja je ljubavnica ili devojka uglavnom starijeg muškarca, sa kojim provodi dane i noći zbog njegovog novca.

Ponekad će umesto novca biti dovoljan njegov ugled, luksuz koji pruža, položaj u društvu, a omiljena je, naravno – kombinacija.

Vikipedia navodi kako je izraz prvi put upotrebljen početkom 90-ih u beogradskom žargonu odakle se proširio na zemlje bivše Jugoslavije, a uvažen je i u Hrvatskoj.

Uglavnom kao pogrdan naziv.

Ali da nema ničeg lošeg u želji devojke ili žene da nađe muškarca koji će moći da zadovolji sve njene (materijalne) potrebe smatraju osnivači prve škole za sponzoruše koja je svoja vrata otvorila u Njujorku.

Karla Abonia i njen mentor i "tatica" Alan Šnajder osmislili su program na kojem se žene podučavaju kako da pronađu dobro potkovanog muškarca.

"Podučavaću devojke kako da tretiraju vezu da ona bude prosperitetna i za jednu i za drugu stranu", kaže ova sponzoruša.

Pet je ključnih elemenata oko kojih će se vrteti ovo nesvakidašnje obrazovanje, a koji su neophodni da biste bili uspešna sponzoruša:

  • seksualnost
  • razumevanje
  • velikodušnost
  • privlačnost
  • uzajamnost

"Nemojte da mislite da se sve vrti oko seksa. To jednostavno nije istina, mi smo tu da ih naučimo kako da otkriju iskru i da se iskreno povežu, a mnogi se takvi parovi na kraju i venčaju", kaže sponzor.

"Sugar Daddy University" oko sebe je okupio i stručnjake poput plastičnih hirurga i finansijskih savetnika koji savetuju devojkama kako da izgledaju što bolje, a sponzorima kako najpametnije da ulože u njihov izgled.

Karla je "taticu" potražila nakon niza neuspešnih veza koje su joj ostavljale gorak ukus u ustima (i figurativno i doslovno), a želela je da se, kaže, oseća posebnom pa se bacila na istraživanje. Znanje je odlučila da podeli sa ostalim ženama.