Ljubav i seks

ZNATE LI KOJE SU: Pet erogenih zona koje vode do neviđenog užitka!

Pored onih standardnih kao što su vrat, stopala, uši na ljudskom telu postoje i mnoge druge erogene zone koje vas mogu povesti put neviđenog zadovoljstva. Stručnjak za seks, Anabel Knajt objašnjava koje su i kako da ih probudite.

13.09.2021. - 18:30h
Erogene zone
Erogene zonefoto: fizkes/Shutterstock

Vrh glave

Prepuno nervnih završetaka, vrh glave je jedan od najboljih nepoznatih erogenih zona. Neka vam ga partner vrhovima prstiju lagano masira, a vi se prepustite uživanju.

Zglobovi

Ovde nas retko dodiruju, tako da zglobovi sadrže određen nivo tabua. Ona su takođe 'na putu' prema intimnijim delovima tela pa i to pridonosi uzbuđenju. Po zglobovim možete lagano, kružnim pokretima prelazite prstima, osetićete kako vam se koža lagano budi.

Kolena

Radi se o području iza kolena, baš na pregibu noge, gde je nešto mekša koža. To je takođe mesto koje nam drugi retko dodiruju, što znači da osetimo mali nalet uzbuđenja kada nas tamo neko dotakne.

Takođe, tamo je i puno živaca, što znači da se radi o veoma osetljivom području. I ovde dobro funkcionišu lagani dodiri.

Prsti na nogama

Mnogi ljudi zaziru od diranja stopala, ali nožni prsti nisu samo za ljude s fetišem, zapravo mogu biti izuzetno seksi mesto za početak predigre. Iako su neki goliclojivi već i najmanji dodir, mnogi uživaju kad im se dodiruju ili ljube nožni prsti.

Stomak

Stomak je blizu vaše glavne erogene zone, pa osećaj iščekivanja može biti izuzetno uzbudljiv.

Stomak je i dobro mesto za igranje temperaturom. Pokušajte u ustima držati nešto hladno ili toplo i tada ljubiti stomak partnera/ke, piše Haber.ba.