Ponekad je konflikt okidač za dobar seks, ali ženi je ipak najvažnija uvertira - dodir, razgovor, masaža...

Seks je i dalje za mnoge tabu tema. Iako i muškarci i žene podjednako imaju seksualne probleme, o muškom libidu se više priča nego o ženskom. Da li muškarci imaju veću seksualnu želju nego žene, kako probuditi uspavani libido kod ženskog ili muškog pola, šta je posebno važno ženama pričali su psihoterapeutkinja Gordana Nikić i psihoseksualnim terapeut Josif Fidanovski u emisiji „150 minuta“.

.

Stvari su se malo promenile što se tiče ženske seksualnosti, žene su se oslobodile nakon seksualne revolucije, smatra Fidanovski i naglašava da je seksualna želja kompleksna stvar i ne može se svesti samo na uzimanje tableta.

Treba uticati na raspoloženje, bliskost na emociju i to je ono što je uzbudljivo za većinu žena, stav je Gordane Nikić. Većina žena voli tu vrstu bliskosti. Važno je da muškarac opusti ženu, da je telesno pripremi – kroz masažu, pojupce, razgovor...

Ona kaže da ženu nije lako pokrenuti i da ima mnogo otežavajućih faktora koji onemogućuju da se žene povežu sa sopstsvenim seksualnim uzbuđenjem, a to su pre svega stres i umor.