Postali ste roditelj i seks je pao u zaborav! Ne predajte se, ovo su trikovi kako da i dalje održite strast u spavaćoj sobi!

Kada dobijete dete, veza za partnerom pada u drugi plan, a novi član porodice dobija kompletnu pažnju. I ako ponekad nađete vremena za vas, možda tada niste raspoloženi ili nemate snage da se jedno drugom kvalitetno posvetite.

seks, foto: Depositphotos/Wavebreakmedia
seks, foto: Depositphotos/Wavebreakmedia
.

Vaš seksualni život počinje da pati, jer svaki put kada poželite da budete intimniji sa partnerom, dete počne da plače. Može proći i do nekoliko godina dok dete ne prespava celu noć.

To može biti izrazito frustrirajuće za obe strane u odnosu - biti dobar roditelj i imati vreme za sebe i svog partnera. Zato vam u nastavku donosimo nekoliko saveta kako da vratite intimu u vašu životnu rutinu nakon što ste postali roditelji.

Noćni život

Kada deca spavaju tokom noći, odlična je prilika za intimne trenutke sa partnerom. Morate postaviti pravila za dete i pridržavati ih se, zbog sebe i deteta. Kupka, čitanje i uspavljivanje deteta neka vam bude rutina, kao i spavanje u određeno vreme. Kada dete napuni dve godine, više nećete imati takvih problema sa buđenjem tokom noći.

Oslobodite glavu i uredite se

Ne morate stvarati pritisak da morate izgledati seksi. Naravno, depilacija je dobrodošla, ali ne treba da se zamarate posebnim odevnim kombinacijama. Seks je osećaj u glavi, dobar osećaj u telu i subjektivna misao. Čim promenite percepciju gledanja, biće vam lakše kombinovati se sa partnerom češće nego što ste mislili.

Oslobodite se osećaja krivice i postanite spontaniji

Iako sa decom spontanost polako odlazi u zaborav, još uvek je može biti. Seks ne morate planirati. Spontano gledanje filma dok vam dete spava može dovesti do uzbudljivih trenutaka bez da ste ih zapisali u kalendar. A ako baš ne možete bez plana, organizujte večere samo za vas. Unajmite dadilju, izađite u grad i uživajte, bez griže savesti. Imajte na umu da morate da se posvetite sebi, kako biste bili bolji svom detetu, piše ljepotaizdravlje.hr.