Ljubav i seks

Oproštajni seks - da ili ne?

Oproštajni seks neće spasiti vezu, a ako se dogodi verovatno će trajati samo nekoliko nedelja. Zašto onda imamo toliku želju da nam kraj veze bude začinjen seksom?

29.08.2019. - 18:30h
Da li je oproštajni seks dobra ideja?
Da li je oproštajni seks dobra ideja?foto: Depositphotos/photographee.eu

Odnosi se obično završavaju zbog emocionalnih razloga, a ne zbog seksualnih, tako da je to poslednja veza s nečim što je zaista bilo neverovatno za vreme kad ste bili zajedno.

Ako oboje razumeju zašto ne mogu da budu zajedno i zadovoljni su raskidom, seks može biti samo poslednje povezivanje.

Ako se jedna osoba još uvek drži u vezi, dok je druga spremna da ode, ponovni seksualni odnos može da bude izazov za partnera koji ne želi kraj. Naravno, zbog seksa ćete se privremeno osećati dobro, ali kad se partneri stvarno odvoje, verovatno će biti zbunjeniji nego pre.

Takođe postoji mogućnost da se osećate postiđeno ili da osećate još veću bol.

- Možda ćete se osećati dobro u ovom trenutku, ali često taj osećaj ne traje - ističe psiholog Rejčel Nidl. 

Za raskide koji se završavaju potpunim međusobnim razumevanjem, seks može da bude "lep, povezan kraj", navodi Nidl. Ona objašnjava da u slučajevima kada su oba partnera zaista rešili da je gotovo, oproštajni seks može da bude dobra ideja.

- Međutim seks "želim da te vratim" nije dobra ideja. Za prihvatanje prekida veze potrebno je vreme, a pokušaj ublažavanja bola seksom, samo će produžiti proces - kaže Nidl.

Oproštajni seks vam neće dati olakšanje koje želite. Ono dolazi kada odnos ostavljamo iza sebe i odredimo prioritete.

Izvor: metro-portal.hr