Redovan seks pozitivno utiče na poslovni uspeh? Da, da... Proverite!

Sledeći put kad budete hteli da iskoristite glavobolju kao opravdanje, razmislite o ovome: redovan seks se isplati. I to bukvalno.

Češći seks čini nas srećnijim i zdravijim..., foto: Depositphotos/nejron
Češći seks čini nas srećnijim i zdravijim..., foto: Depositphotos/nejron
.

Osobe koje imaju redovan seks, odnosno četiri puta nedeljno i više, bolje su plaćeni od svojih kolega sa manje aktivnim seksualnim životom i to na statistički značajnom nivou, ako je verovati Niku Dridakisu sa Instituta za istraživanje rada (Institute for the Study of Labor), privatne, nezavisne organizacije usmerene na istraživanje tržišta rada.

Kako bi došao do ovog zaključka, Dridakis, koji je i profesor ekonomije u poslovnoj školi Kembridž, na univerzitetu "Angila Ruskin", tokom jedne godine analizirao je dugu studiju koja je uključila 7.500 grčkih domaćinstava. Ispitanici su odgovarali na upitnik o učestalosti seksualnih odnosa na nedeljnom nivou, zaposlenosti ili nezaposlenosti, primanjima i radnom vremenu.

No, važno je napomenuti da Dridakisovo istraživanje ne znači da više seksa direktno vodi ka povišici, već da su ova dva faktora povezana. Osobe s redovnim seksualnim životom su srećnije, imaju više samopouzdanja, bolju sposobnost donošenja zaključaka i manje su skloni depresiji.

Druga istraživanja potvrdila su da osobe sa zdravstvenim problemima i manje zarađuju zbog smanjene produktivnosti i u nekim slučajevima, diskriminacije.

Dakle, češći seks čini nas srećnijim i zdravijim, a srećni i zdravi ljudi zarađuju više, zaključak je Dridakisa.

Još jedan faktor može da objasni pozitivnu korelaciju između više seksa i veće plate. Osobe koje više zarađuju poželjniji su partneri; što znači da vrlo verovatno imaju i aktivniji seksualni život.

Izvor: Ordinacija.hr