Ljubav i seks

Postoji PET TIPOVA ORGAZMA i ovo su TRIKOVI kako da ih doživite!

Ženski orgazam je i dalje misterizona tema, koliko za muškarce, toliko i za one žene koje i dalje nisu spoznale svoje telo i ono što im najviše prija. Postoji pet tipova orgazma, a vi otkrijte koji vam najviše odgovara za maksimalan užitak u spavaćoj sobi.
04.06.2018. - 19:30h

KLITORISNI ORGAZAM

Ovaj orgazam postiže se direktnom stimulacijom klitorisa i oseća se lokalizovano, pritom je kratkog daha.

Prvo ga doživite samozadovoljavanjem, kako biste znale tačno šta vam odgovara, pa da to možete da prenesete partneru.

VAGINALNI ORGAZAM

U pitanju je kontroverzni orgazam koji mnogo manje žena doživljava. Ovaj orgazam doživljava se odnosom, a onda i stimulacijom klitorisa. Ne oseća se lokalno, kao prethodni, već kroz celo telo i traje duže. Žene koje mogu da dožive ovaj tip orgazma često mogu da dožive i višestruke orgazme.

Pošto je ovde važna G-tačka, važno je prvo locirati nju. Kod većine žena je ova tačna na prednjem zidu vagine. Kada imate seks sa partnerom, pokušajte "dogi" pozu. Takođe, što duže seks traje, veća je šansa da ćete doživeti vaginalni orgazam, pa često menjajte poze, piše dnevno.rs.

SPOJENI ORGAZAM

Ovaj orgazam dešava se kada istovremeno doživite i klitorisni i vaginalni orgazam. Tada on može da traje između minut i čak 15 minuta, a završava se "džinovskim" orgazmom.

Moraćete dobro da se potrudite za ovakav orgazam.

"Kod nekih žena to se dešava najlakše u misionarskoj pozi jer se dešava i penetracija i stimulacija klitorisa",  savetuje seksualni terapeut Džejn Grir. Međutim, može se doživeti i kada je žena na partneru.

FITNESGAZAM

U pitanju je orgazam koji se doživljava tokom vežbanja. Takvi orgazmi su slabijeg intenziteta, ali naravno da i dalje donose uživanje.

Prvo se bacite na kardio, a onda na vežbe za stomak. Ovo je konkretna vežba pri kojoj najviše žena doživljava orgazam. Ali generalno, čini se da se orgazmi u teretani najlakše doživljavaju uz vežbe za stomak, i to samo kada ih radite neumorno, dok ne dovedete mišiće do tačke totalnog iscrpljivanja.

KOŽNI ORGAZAM

Sigurno ste ga već doživeli i nazvali ga ježenjem kože, recimo kada čujete omiljenu pesmu. Međutim, pravo ime je "frissons", odnosno, kako je definisan, "prijatan, titrajući osećaj izazvan muzikom".

Jedina vrsta muzike koja je do sada naučno povezana sa ovim orgazmom je klasična, sa dosta krešenda. Međutim, svi znamo da nam se to dešava sa muzikom koja nama prija, vi sami najbolje znate koja je to.