Otkrivena tajna aseksualaca: I oni maštju o seksu, ali...

Aseksualna osoba u društvu se najčešće definiše kao ona koju u seksualnom smislu ne privlači niko ali istina je nešto komplikovanija.

.

Nova studija koja je proučavala seksualne navike i fantazije 351 aseksualne i 388 seksualnih osoba, pokazala je rezultate koji potvrđuju da su ove dve grupacije sličnje nego što bi se na prvi pogled reklo.
Skoro polovina aseksualnih žena i 75 posto aseksualnih muškaraca izjavilo je da redovno masturbiraju i imaju seksualne fantazije, ali su da su svesni nedostatka privlačnosti prema drugim ljudima.

Aseksualci nisu „oni koje seks ne zanima“

- U mojim seksualnim fantazijam mene nema, rekla je jedna aseksualna učesnica istraživanja. Ona je dodala da joj je to i inače neprivlačno, zato radije zamišlja druge ljude u seksualnim akcijama.

- Bez obzira što ih zamišljam, mene ti ljudi kao individue seksualno ne privlače. Fantazije su za mene zamišljanje kako se palim, a ne zamišljanje kako bih se napalila, objasnila je ona.

Aseksualci i seksualci imaju više zajedničkog nego što se misli

Zaključak do kog su istraživači došli je da aseksualni pojedinac možda ne doživljava seksualnu privlačnost, ali ipak može da učestvuje u seksualnim fantazijama, verovatno kako bi sebi olakšao na psihološkm nivou.
Zanimljivo je da postoji puno preklapanja između aseksulanih i seksualnih pojedinaca na nivou samih fantazija, tako da aseksualne osobe ređe zamišljaju grupni i javni seks i prevaru. Obe grupe, međutim, u slčičnoj količini fantaziraju o sado-malo seksu i fetišima.

Izvor: Net.hr