Zaboravite na veštačke - Na prirodan način brzo i lako do dugačkih i gustih trepavica

Koliko negujete svoje trepavice? Ukoliko želite da vam budu dugačke i guste morali biste da počnete i to ovako...

.

Kao i svaki drugi deo tela, trepavice takođe zahtevaju posebnu njegu, koja varira s godišnjim dobima. Zimi trepavice mogu da se lome i postanu retke zbog vetra i hladnog vazduha. Na isti način mogu da reaguju i obrve.

Donosimo vam nekoliko saveta kako da zaštitite i negujete svoje trepavice prirodnim proizvodima.

Bademovo ulje

Kupite četkicu za trepavice i obrve pa je natopite bademovim uljem. Zatim nanesite ulje na trepavice i obrve i ostavite da deluje. Najbolje je da ovo uradite pre spavanja tako da ulje deluje celu noć.

Bademovo ulje će obnoviti trepavice i poboljšati njihovu fleksibilnost. Također će dati trepavicama potreban sjaj i ojačati ih.

Ricinusovo i maslinovo ulje

Malu količinu maslinovog ili ricinusovog ulja nanesite na trepavice svake večeri pre spavanja. Na taj način ćete osigurati duže i jače trepavice. Rezultati bi trebao da budu vidljivi već nakon jednog ili dva meseca. Ricinusovo ulje je puno vitamina E, proteina i minerala te je odlično za jačanje trepavica. Vrlo je nežno pa se bez problema može koristiti na licu.

Žalfija

Skuvajte 250 ml vode i dodajte sušenu žalfiju. Pustite da ključa 15 minuta, pa ohladite. Nakon toga dodajte 1 kašičicu maslinovog ulja. Pomoću četkice za trepavice nanesite tečnost na obrve i trepavice.

Masaža kapaka

Preporučuje se da svaki dan pre spavanja masirate kapke. Nežno ih trljajte jer se na taj način stimulišu folikuli, što dovodi do bržeg rasta zdravih trepavica. To će takođe da ublaži gubitak i opadanje trepavica.

Izvor: Kiwi.hr