Trikovi za savršeno nanošenje maskare koje svaka žena mora da zna

Već vas čujemo kako izgovarate “niko mene neće u ovim godinama učiti kako da stavljam maskaru”, ali nas to svakako neće sprečiti da baš danas podelimo par saveta koji će poboljšati izgled vaših trepavica u sekundi.

Kako do savršeno izdefinisanih trepavica, foto: KOBRIN PHOTO/Shutterstock
Kako do savršeno izdefinisanih trepavica, foto: KOBRIN PHOTO/Shutterstock
.

Nanošenje maskare samo po sebi deluje kao dosadna i dobro uspostavljena rutina, pa tu ne bi baš trebalo biti neke velike mudrosti i filozofije – par poteza četkicom gore, dole i gotova stvar, zar ne? Pa, čini se da se na ovo pitanje baš i ne može dati potvrdan odgovor, a ako ne verujete nama upitajte samo vodeće svetske vizažiste koji se kunu u savršeno našminkane trepavice.

One, kako kažu, imaju moć da svakom pogledu daju onu dublju emociju koju otkrijemo tek kada se dobro zagledamo u nečije oči. Zato im valja posvetiti mnogo više pažnje i najpre krenuti od pravilnog izbora maskare. Šta god radite, uvek se postarajte da imate sveže pakovanje maskare u svom neseseru. Ključ za perfektno nanošenje šminke je znati kada se otarasiti starih kozmetičkih proizvoda, odnosno iskključiti ih iz upotrebe na vreme, piše Ženski magazin.

Tako bi maskaru morali menjati na otprilike svaka tri meseca, pre nego joj date šansu da se isuši. Ukoliko ste u frci s vremenom a primetite da je maskara postala gusta, lepljiva i gotovo neupotrebljiva – dodajte joj kap, dve obične ili još bolje ružine vode kako biste tek malo navlažili četkicu, a zatim se bacite u kupovinu nove čim pre.

Žene sa manjim očima trebale bi koristiti maskare čije četkice imaju manju površinu a idealno bi bilo i da su one “mršavije” kako biste lakše postigli bolju definisanost i efekat dodatnog izduživanja. Debele četkice su, s druge strane, odlične u postizanju bržeg zgušnjavanja ali i bujnosti.

Pri nanošenju maskare treba voditi računa da se laganim pokretima premaže svaka dlačica na trepavici i to precizno, kako bi se izbeglo stvaranje grudvica koje su ujedno i najveći neprijatelj dobrom izgledu. Četkica se nikada ne treba pumpati gore/dole po tubi već je dovoljno tek blago uvijanje po unutrašnjem obodu ambalaže kako bi se pokupilo sasvim dovoljno maskare koju ćemo dalje nežno naneti na trepavice.

A ukoliko slučajno ipak dođe do stvaranja dosadnih grudvica - ne vraćajte se korak unazad, već sačekajte da se maskara osuši i najobičnijom čistom četkicom za zube ili češljićem razdvojite slepljene dlačice. Još jedan sjajan savet koji bi uvek valjalo imati u vidu jeste da se trepavice uvek uvijaju pre nanošenja maskare a nikako kasnije, jer ukoliko imate naviku da tako nešto radite na kraju priče – rizikujete gužvanje, razmazivanje boje po kapcima kao i eventualno lomljenje trepavica.