Stručnjaci savetuju: Kako da vam karmin traje dugo, čak i ispod maske!

Korona je promenila sve segmente naših života, pa čak i način na koji se žene šminkaju. Maske za lice su postale deo naše svakodnevnice i morali smo da im se prilagodimo.

Evo par dobrih saveta, foto: Magdalena Zimnik/Shutterstock
Evo par dobrih saveta, foto: Magdalena Zimnik/Shutterstock
.

Dame imaju samo dva izbora: ili da uopšte ne stavljaju karmin i tako izbegnu da se razmaže ispod maske ili da poslušaju savete stručnjaka i pokušaju da stave ruž na usne tako da on ostane netaknut.

Priprema uz prajmer

“Nanesite prajmer, može i onaj isti koji koristite za lice, na područje oko usana, a zatim prozirnim puderom fiksirajte usta pre nanošenja karmina”, kaže Tarner.

Strateško nanošenje slojeva

Ključno je da shvatite da stavljanje kamina nije samo puko nanošenje ruža na usne, i umesto toga to predstavlja upotrebu više proizvoda.

“Bitno je da vam na početku usne budu suve i čiste. Potom usne ispunite olovkom za usne koja je iste boje kao i karmin. Treći korak je stavljanje karmina, koji onda trebate da obrišete maramicom pa ponovo nanesete. Trik je u tome da voštana formula olovke za usne, za sebe “lepi” karmin”, objašnjava Nešeli i dodaje da se korektor koristi za izoštravanje linija usana kao i da on može da vam pomogne u ispunjavanju linija tako da ruž nema gde da iscuri, piše Objektiv.

Birajte mat karmine

Tehnika nanošenja može da zadrži ruž na svom mestu, naročito ako se radi o mat karminima. Sjajni ruževi će se pre zalepiti jer koriste lepljivije formule.

“Ispod maske je najbolje koristiti mat ruževe. Pronađite visoko pigmentisan tečni karmin koji se suši do laganog mat finiša na usnama”, zaključila je Nešeli Tarner.