Rešite problem MASNE KOSE pomoću jednog sastojka koji svi imamo u kući!

Iako postoji veliki broj šampona, mašćenje kose moguće je sprečiti i pomoću namirnice koju svako od nas ima u kući.

Ilustracija, foto: Depositphotos, CITAlliance
Ilustracija, foto: Depositphotos, CITAlliance
.

Jedan od svakako najboljih sastojaka za domaći šampon je prašak za pecivo. Njegova najveća prednost je to što vas u trenutku rešava peruti i različitih nečistoća koje su posledica uticaja svakakvih hemikalija koje svakodnevno nanosite na svoju kosu.

Šampon od praška za pecivo posebno se preporučuje osobama koje imaju problem sa masnom kosom, budući da ovaj sastojak isušuje. Sve što treba da učinite kako biste pripremili vaš organski šampon jeste da pomešate pola šoljice praška za pecivo sa tri čaše vode. Navedena smesa biće dovoljna za nekoliko pranja, a možete je držati u plastičnoj ili staklenoj flašici, piše Aura.ba.

Ukoliko biste radije svaki put pripremali novu smesu, pomešajte samo jednu kašičicu praška za pecivo i jednu šoljicu vode. Smesu pre upotrebe dobro protresite i nanesite na teme i doslovno utrljate prstima poput masaže.

Nakon što ste naneli svoj domaći šampon, isperite prašak za pecivo sa pola šoljice jabukovog sirćeta. Ukoliko vam se čini da je miris sirćeta prejak, možete pomešati samo jednu kašičicu i šoljicu vode i time isprati svoje teme.

Primetićete kako vaša kosa na početku malo čudno reaguje na ovu kombinaciju praška za pecivo i sirćeta, ali ne brinite jer će sve doći na svoje nakon nekoliko dana. Reč je o tome da vaš komercijalni šampon, zbog hemikalija koje sadrži, uništio jedan sloj temena koji je zaslužan za prirodna ulja koja hrane kosu.

Ako ste do sada svakodnevo prali kosu, više to nemojte da radite, bilo da koristite prirodni ili komercijalni šampon. Pranje kose svaki drugi dan pomoći će vam da vaša kosa i teme budu zdravi.