Rešenje kako da vam ŠMINKA OPSTANE na +40! Ovo su tajne savršenog izgleda leti

Leto nam je omiljeni deo godine osim kada je u pitanju šminka, jer njoj baš i ne prijaju visoke temperature i znojenje.

šminkanje, foto: Anna Demianenko/Shutterstock
šminkanje, foto: Anna Demianenko/Shutterstock

Puder počinje da se topi, maskara da se razmazuje, lice da se sija, a ruž i senka ostaju u tragovima. Šminkerka Milica Lončarević otkriva kako da sve ostane na mestu.

Ne preskačite kremu

Logično je da pomislite da će krema samo da doprinese bržem mašćenju lica, ali prevarili ste se. Ako ne hidrirate kožu kako treba, ona će lučiti sebum kako bi se zaštitila i biće masnije nego da ste namazali kremu. Ako imate prirodno masnu kožu, koristite kreme na vodenoj bazi.

Ne zaboravite bazu

Pre prajmera, umijte i dobro osušite celo lice. Baza za šminku je ključ njene postojanosti. U letnjim se mesecima odlučite za matirajući prajmer, koji će suziti vaše pore i stvoriti zaštitnu branu kako se znoj ne bi probijao na površinu.

Nema teških pudera

Leti treba da izbegavate proizvode sa silikonom, a umesto teškog pudera, bolji izbor je BB krema jer će dati koži da diše i neće zatvoriti pore. Za večernje izlaske idealni su tečni puderi lagane teksture koji daju prozračan, prirodan izgled i ne opterećuju kožu.

Nabavite vodootpornu maskaru

Nema boljeg izbora od vodootporne maskare osim ako ne želite da na svakih nekoliko minuta proveravate imate li crne mrlje na kapcima i podočnjacima, piše zena.blic.rs.

Fiksator je obavezan

Fiksator je zadnji korak koji će stopiti sve prethodno nanesene proizvode i izgledaćete potpuno prirodno, a pritom ćete biti bezbrižni jer će vaš mejkap ostati ceo dan na licu.