Primenite ovaj TRIK sa vodom i saznaćete u kakvom je stanju vaša KOSA!

Probajte ga već danas!

Nemojte je češljati dok je mokra, sušite je odmah posle pranja, nipošto ne spavajte s mokrom glavom, stavljajte pakovanja, regeneratore, prirodne meleme, ne preterujte s feniranjem, farbanjem, vezivanjem... Toliko je pravila koja moramo da poštujemo da bi nam kosa izgledala besprekorno, a opet - često se dešava da je neposlušna i bezobrazna poput nepredvidivog tinejdžera.

Dok s jedne strane ima devojaka koje smatraju da kosu ne treba šišati ukoliko želimo da nam što brže poraste, druge su malo bolje upućene, pa znaju da je uredno održavanje krajeva majka lepe i zdrave kose. Ali kako proceniti kad je pravo vreme za makaze?

Činjenica je da onog trenutka kad vaši krajevi na prvi pogled izgledaju iskrzalo i neuredno, a dlake se račvaju u nekoliko "rukavaca", to znači da je već uveliko trebalo da sedite u frizerskoj stolici, međutim, nekad nije baš sve vidljivo na prvu loptu. Ipak, postoji jednostavan način da utvrdite da li je došlo vreme za šišanje. Potrebni su vam čaša s vodom i dva minuta vremena.

Sve što treba da uradite je da uzmete nekoliko pramenova, potopite ih u čašu vode i posmatrate šta se događa.

Ako vam kosa tone, to znači da je slaba i lomljiva, iako vam se možda čini da izgleda zdravo. U tom slučaju je preporučljivo da se što pre ošišate ili stavite masku za regeneraciju. Ako, pak, kosa ostaje na površini, možete da se opustite i još malo odložite odlazak kod frizera, piše noizz.rs.