Obrve iz pakla: PET najčešćih GREŠAKA pri iscrtavanju i oblikovanju OBRVA

Nikad nemojte da smetnete sa uma jednu činjenicu - obrve su pozicionirane na centralnom delu lica i svaka greška koju napravite pri njihovom oblikovanju i iscrtavanju može preskupo da košta!

foto: Vladimir Gjorgiev/Shutterstock
foto: Vladimir Gjorgiev/Shutterstock
.

Ne eksperimentišite sa oblicima, naročito ukoliko ta "akcija" podrazumeva pincetu. Jednom previše počupane obrve, nikada neće moći da se vrate u prvobitno stanje. Što duže ponavljate ovu grešku, problem će biti samo veći.

Pratite prirodni rast trepavica i uskladite injihov oblik sa oblikom svog lica.

Obrve služe da našem licu daju formu i što elegantniji izraz, ali da istovremeno zadrže i efekat prirodnosti.

Bilo kako bilo ovo su najčešće greške koje pravimo pri uređenju obrva. Dobro ih razmotrite i vidite da li ste i vi krivi za neki od ovih 5 “grehova”:

Previše iščupane obrve

Prestanite da čupate obrve kao da vam život zavisi od toga! Ne samo da ćete dobiti ekspresiju lica koja odiše očajemveć ćete sebi napraviti samo više posla čekajući da ponovo narastu. Na svu sreću – obrve izrastu, ako uopšte izrastu. Najbrži način popravljanja previše počupanih obrva je upotreba pomade za obrve koja upravo i služi popunjavanju šupljina, a istovremeno oponaša prirodan izgled same dlake, piše Ženski magazin.

Obrnuti “nike” znak

Oblik koji daje možda i najčudniji izraz svakom licu jer je prosto nemoguće definisati ih. Za njih ne možemo reći da su previše počupane a opet, ne deluju ni tako neuredno. Međutim, sam oblik zaista stvara konfuziju zbog koje će se svi zapitati – šta vlasnica ovakvih obrva zapravo želi da postigne? Na momente izgledaju kao “kukice” pridržavaju nos da ne "padne" s lica. Bilo kako bilo, izbegavajte ovo.

Tužne obrve

Jednostavno rečeno ovo su obrve koje imaju tako elegantan pad da prosto izazivaju tugu. Ali u posmatraču. Ako ne želite da postignete efekat "tužne sove" ili nekog ko je napaćen, izbegavate ih. Dovoljno je što sa godinama celo lice počinje da gravitira na dole. Neizbežna činjenica koju nema potrebe dodatno naglašavati, zar ne?

Zašiljene obrve

Takozvani trend čoko-bananica. Debele i bujne u korenu, pa sve tanje i tanje kako se približavate slepoočnicama i tako sve dok potpuno ne iščeznu. Koliko god ovo izgledalo simpatično na nekim licima, naš prijateljski savet je da ovaj oblik izbegavate u širokom luku jer em zahteva puno posla, a efekat koji ostavlja često može da bude sasvim opozitan prvobitnoj nameri.

Obrve koje pozivaju “na fajt”

Prethodni stil sređivanja može i da ima nekog smisla – od debelogg ka tanjem... Ali šta kada se neko odluči za obrnuti smer? Ovakve obrve ne samo da imaju “kukicu” na početku nosa već se u tom predelu čela dešava prava drama zbog koje lice konstantno ima ljutit izraz. Posebno popularan kod srednjoškolki ali i nešto starijih gospođa. Zašto? Niko ne zna...