Najbolji načini za smanjenje NADUTOSTI lica!

Koliko puta vam se desilo da se uveče uveče opustite uz koju čašu alkohola, pa se ujutro jedva probudite. Pored mamurluka, odnosno glavobolje, druga stvar koja vas najviše nervira jeste nadutost lica.

.

Mamurluk se najbolje leči jakim doručkom, a nadutost lica sledećim koracima:

Umivanje hladnom vodom

Najjednostavniji način koji možete upotrebiti bilo gde da se nalazite jeste da umijete lice hladnom vodom. Ovo će skupiti kapilare i samim tim smanjiti nadutost, dok ćete pored toga dobiti lepo prirodno rumenilo.

Brza limfna masaža

Možda zvuči previše teško, ali je vrlo jednostavna. Sa kažiprstom i srednjim prstom pravite kružne pokrete od linije brade do čela. Ovo će pokrenuti sinuse i ukloniti zadržanu tečnost iz lica. 

Pratite nas i na Viberu!

Maska za zatezanje kože lica

Kada ste naduveni kao balon, a naročito u licu (nezavisno od uzročnika), dovoljno je da nanesete masku na bazi kofeina i kestena koji će smanjiti iritaciju, crvenilo i podpomoći izbacivanje viška vode.

Pomoć šminke

Malo bronzera nanesite na čelo, ispod jagodica i linije brade – ovako ćete kreirati dimenziju i vizuelno smanjiti nadut izgled lica. Finiširajte izgled sa malo rumenila koje ćete nanesti iznad jagodica za još bolji efekat, piše zenskimagazin.rs.