MUĆKANJE LAKA ZA NOKTE, PRSKANJE PARFEMA NA KOSU: Ovih ŠEST PROIZVODA za negu žene najčešće koriste POGREŠNO

Mnoge od nas puder stavljaju preko celog lica, a treba ga stavljati samo na područje brade, čela, nosa i ispod očiju. Ovo je samo jedna od grešaka koje žene često prave prilikom ulepšavanja i nege tela.

Foto: S_L/ Shutterstock
Foto: S_L/ Shutterstock
.

Čak i najbolji i najskuplji kozmetički proizvodi mogu potpuno pokvariti vaš izgled ako ih ne koristite pravilno. Možete da imate najskuplji puder, a da vam lice ne izgleda lepo, možete da imate odličan šampon za kosu, a da vam kosa i dalje može biti suva, beživotna ili masna.

Ovo su najčešće greške koje žene čine prilikom nege i ulepšavanja svog tela.

1. Pre lakiranja protresete lak za nokte

Da li i vi pre nego što namažete lak za nokte protresete bočicu? Neke žene to rade jer misle da će se tako poboljšati njegova tekstura, druge pak da bi ga razredile. Koji god da je razlog, mućkanje laka nije dobra ideja, jer dovodi do stvaranja mehurića u laku, što će dovesti do toga da vam se lak brže skine sa noktiju.

2. Puder nanosite na celo lice

Dovoljno je da ga nanesete samo na određena područja. U većini slučajeva, preporučuje se da se stavi malo pudera na područje ispod očiju, čelo, nos i bradu, izbegavajući obraze. Ova područja su često najmasnija. Nanošenje previše pudera naglašava nesavršenosti vaše kože, kao što su bubuljice ili suvi delovi kože.

3. Kosu češljate od korena

Takav način češljanja dovešće do lomljenja kose. Umesto toga, podelite kosu na delove i krenite odozdo prema gore - to je pravi način češljanja kose. Na taj način ćete je i lakše razmrsiti.

4. Parfem nanosite ispod ušiju ili na kosu

Ako želite da vam parfem traje duže, nanesite ga odmah nakon što nanesete kremu za hidrataciju kože. Prskanje parfema na kosu je isušuje jer sadrži formulu na bazi alkohola. Trljanje kože gde ste stavili parfem takođe nije dobar izbor. Trenje zagrava kožu i oslobađa prirodne enzime koji menjaju miris. Nanesite parfem na odeću ili na vrh ušiju.

5. Šampon koristite odmah nakon što pokvasite kosu

Pustite kosu da malo upije vodu. Na taj način ćete uživati u svim blagodetima šampona koji koristite. Uz to, nemojte da preterujete u količini šampona. Ponekad je manje više.

6. Ruž nanosite od ivica prema sredini

Ispravan način je da ga namažete od sredine usana ka rubovima. Fokusirajte se na sredinu, tako ćete imati bolju kontrolu i smanjićete šansu da izađete izvan linije usana, piše Brightside.