Kozmetičarka otkrila: Način na koji spavate može izazvati bore, zato ležite u OVOM POLOŽAJU – čak i Dženifer Lopez to radi

Mišel Silva, koja je tokom svoje karijere radila za neke od najpoznatijih američkih estetskih hirurga, otkrila je da određeni položaji spavanja izazivaju bore, dok su drugi odlični za sprečavanje pojave znakova starenja.

Foto: Dean Drobot / Shutterstock
Foto: Dean Drobot / Shutterstock
.

U videu na svom TikTok nalogu, @therealmichellesilva, Mišel je rekla: „Evo još jednog saveta protiv starenja za koji verovatno niste čuli, ali za koji apsolutno garantujem!”

„Ako ste u tridesetim, četrdesetim ili pedesetim i opsednuti ste anti-ageingom - kao i ja - ovaj video je za vas.”

Mišel je zatim podelila kako je pratila ovaj pouzdan savet oko deset godina nakon što je čula da stručnjaci pitaju ljude kako spavaju.

Rekla je: „U vreme dok sam pre osam godina radila za plastičnog hirurga, postojala je jedna stvar koju je on uvek pitao svoje pacijente kada bi došli da urade bilo koju vrstu procedure.

„Ovaj hirurg bi uvek pitao svoje klijente: ’Da li spavate na desnoj ili na levoj strani?’ On bi ih to pitao, iako je bilo vrlo jasno na kojoj strani spavaju –zbog toga što je na toj strani lica na kojoj pretežno spavaju bilo mnogo više bora nego na suprotnoj strani.”

Međutim, postoji lako i brzo rešenje kako bi se osiguralo da se to ne dogodi, kako je Mišel otkrila.

„Njegova preporuka je glasila: Iako je neprijatno, bez obzira na to što je potrebno vreme za navikavanje, nikada ne spavajte na stomaku i ne dozvolite da se lice oslanja na jastuk. Umesto toga pokušajte da spavate na leđima. Dame, znam da nije udobno, ali počnite da spavate na leđima – to je savet protiv starenja koji funkcioniše.”

Mišel je rekla da je to tehnika koju koriste mnoge zvezde i VIP ličnosti širom sveta, čak i slavna 52-godišnja pop zvezda Dženifer Lopez.

Izvor: The Sun

@therealmichellesilva An anti-aging tip I've been practicing for about ten years. Jennifer Lopez and I swear by it. #antiagingtips #antiagingover40 #skincareover40 #womenover40 ♬ original sound - Michelle Silva