Koliko se često farbate? Ovim trikovima ćete prorediti odlaske kod frizera!

Jeste li se ikad zapitali da li možete nešto da uradite da vam boja kose duže traje?

Kosa, foto: Depositphotos/Subbotina
Kosa, foto: Depositphotos/Subbotina
.

Odaberite prave proizvode za negu kose

Veoma je važno da proizvode za negu kose prilagodite tome što je farbana i koristite šampone i regeneratore za isključivo farbanu kosu koji štite, a izbor je zaista veliki.

Ne preterujte sa pranjem

Nemojte često da perete kosu, a dok je perete nemojte je previše šamponirati i trljati jer na taj način uklanjate farbu. Ako vam se kosa ne masti možete je prati i ređe, a između pranja koristite šampone za suvo pranje.

Stavljajte negujuće maske

Hemikalije koje se nalaze u farbama obično oštećuju i isušuju kosu i zato joj je potrebna posebna nega. Jednom nedeljno na kosu nanesite masku koja dubinski hrani i regeneriše kosu.

Kosa, foto: Depositphotos/Subbotina
Kosa, foto: Depositphotos/Subbotina
.

Pametno se tuširajte

Voda je jedan od glavnih razloga zbog kojeg se farba ispira, ali nažalost ne možemo je zaobići. Postoji nekoliko načina da ublažite delovanje vode na farbu. Za početak nikada nemojte stajati direktno ispod tuša i neka voda uvek bude mlaka nikako vruća.

Proizvodi sa zaštitnim faktorom

Proizvodi koji sadrže zaštitni faktor od sunca nisu namenjeni samo za kožu već i za kosu. Sunce loše utiče na vašu boju, jer i sami znate da nakon nedelje provedene na moru kosa je po pravilu svetlija. Na kosu obavezno nanosite zaštitini sprej bez obzira na godišnje doba.

Bejbi ulje kao spas nakon plivanja u bazenu

Ako tokom hladnijih dana volite da plivate u zatvorenim bazenima onda treba da znate kako da kosu zaštitite od lošeg uticaja hlora. Nakon kupanja na kosu nanesite nekoliko kapi bejbi ulja pa odmah isperite čistom vodom.

Izvor: Lifepressmagazin.com