Kakvu odeću muškarci VOLE/NE VOLE na ženama, a kakvu žene na muškarcima? Sigurno ćete se iznenaditi!

Aktualno istraživanje internet agencije za upoznavanje "Parship", u kom je učestvovalo 3800 osoba u potrazi za partnerima, pokazalo je koji izgled muškarci cene kod žena, a na koji gledaju sa skepticizmom.

Ilustracija, foto: Dean Drobot/Shutterstock
Ilustracija, foto: Dean Drobot/Shutterstock
.

Muškarci vole ovu odeću – a ovu ne

Ležerna odeća koja se sastoji od farmerki, košulja i patika naročito je popularna kod muškaraca (65 posto). Kod oko 30 posto slobodnih muškaraca žene "dobijaju poene" s klasičnim, minimalističkim odelima ili ženstvenim izgledom koji naglašava obline (klasično: 33 posto; ženstveno: 30 posto), dok je trendi odeća sakupila 27 posto.

Alternativni stilovi, poput širokih ili poslovnih pantalona, kod većine ispitanih muškaraca izazivaju skepticizam (5 posto). Više od polovine smatra da je previše boja modni je greh (53 posto). Upečatljive cipele, poput cipela na platformu, čizama iznad kolena i sl., trebalo bi ostaviti u cipelarniku prilikom prvog "dejta", jer ih gotovo trećina muškaraca samaca smatra modnim grehom (32 posto) piše Miss7. Zaključak: Nosite šta god poželite - ako mu se to ne sviđa, on nije taj!

Žene vole ovu odeću – a ovu ne

Što se tiče savršenog stila odeće, muškarci dobijaju "visoke ocene" kod dve trećine žena svojim sportskim stilom, na primer s majicom, farmerkama i patikama (66 posto). Ležerne odevne kombinacije, poput jakne, košulje, širokih pantalona i patika, takođe su dobro prihvaćene od strane više od polovine ženskih ispitanica (54 posto). Elegantno odeveni muškarci u odelima sviđaju se svakoj četvrtoj ženi (25 posto). Nekonvencionalni tipovi s vrećastim pantalonama i naočarima kockastih okvira, s druge strane, retko se sviđaju solo ženama (6 posto). Uske majice koje naglašavaju mišiće takođe bi mogle da smanje uspeh muškaraca samca, jer 31 posto žena ne voli pripijenu odeću. Isto se odnosi na napadan nakit, poput zlatnih lanaca ili narukvica, što je modni greh za gotovo polovinu slobodnih žena (49 posto). Što se tiče čarapa u sandalama, 80 posto žena beži glavom bez obzira na taj prizor. Čak se i vrlo neobična odeća retko dobro prihvata (3 posto).

Evo šta savetuje stručnjak

Terapeut za parove i samostalni trener Erik Hegman kaže: „Moda je individualni izraz ličnosti. Čak i ako su neki stilovi možda popularniji, svako bi trebalo da nosi ono u čemu se oseća prijatno i šta voli. Čak se i u kućnoj kancelariji pokazalo sledeće: ležerno, ali ne i neuredno. Mali napor je znak zahvalnosti.“