Grudi vam loše izgledaju u brushalteru, a vaš je broj? Možda ga perete na pogrešan način...

Mnoge žene često prave ove tri greške kad su u pitanju grudnjaci. Od pogrešne kupovine, preko prečestog pranja, do sušenja u mašini za sušenje odeće.

grudnjak, foto: Chaay_Tee/Shutterstock
grudnjak, foto: Chaay_Tee/Shutterstock
.

Ne perite grudnjak prečesto

Perete li grudnjak nakon svakog nošenja moglo bi se dogoditi da brzo izgubi svoju elastičnost, a tada grudi više neće dobro izgledati u njemu. Preporuka je oprati ga nakon tri do četiri nošenja i to u mrežici za pranje veša.

Ne sušite ga u sušilici

Najidealnije osušiti sveže oprani grudnjak na dnevnoj svetlosti, ali ne tako da se okači za jedan kraj, jer se može rastegnuti. Pravilno je da ga na sušenje stavite po sredini. Ako vam se grudnjak rastegne, više neće držati grudi kako treba, piše tuzlanski.ba.

Kupujte pravu veličinu

Iako možda mislite da dobro znate koju veličinu grudnjaka nosite, ne zaboravite da se oblik i veličina grudi godinama menjaju. Najidealnije je da isprobate brushalter pre kupovine.

Grudnjak prave veličine neće vas stiskati, niti će vam grudi 'plivati u njemu’, a naramenice neće kliziti sa ramena. Želite li da vam grudi izgledaju veće, radije nabavite "push up" model koji imaju dodatni sloj koji grudi čini većima.

Kopčajte grudnjak ispod lopatica, ne previsoko kao što mnoge žene rade. Potom namestite naramenice tako da između stane prst, prekratke će se urezivati u kožu, a to izgleda ružno. 

Probajte prstom ispod grudi da li je grudnjak dobro zategnut.

Postoji i tzv. nevidljivi grudnjak

Ovaj grudnjak vrlo je popularan među slavnim ženama jer pred javnosti njihove grudi izgledaju prirodno savršene. On podiže grudi, a teško ga je uočiti.

To su svojevrsne nalepnice za grudi koji se doslovce podigne i zalepi za kožu.  Vodootporan je, pa sa njim može i na plažu.