Lepota

80 odsto muškaraca pravi ovu grešku kada kupuje cipele!

Iako se hvale kako kupuju mnogo brže od žena, muškarci nekada i ne shvataju da konstantno prave istu grešku kada su cipele i njihova kupovina u pitanju.
31.05.2017. - 12:43h

Naime, mnogi muškarci, a da to i neshvataju, kupuju pogrešnu veličinu cipela. Koncentršu se na dužinu, a ne razmišljaju o širini stopala. I to čini čak 75-80 odsto muškaraca, tvrdi Rajan Stovi, trgovac cipelama.

“Obično nose prevelike cipele. To je prva stvar koju uočimo”, tvrdi Stovi i napominje da većina muškaraca jednostavno ne obraća pažnju na širinu kad traže nove cipele.

Budući da proizvođači još ne proizvode iste cipele u različitim širinama, oni muškarci koji nemaju “idealno” simetrična stopala (a ko ima?!), završe s obućom koja im je predugačka ili preširoka, piše "Business Insider".

Kad Stovi pomaže muškarcima pri kupovini cipela, on meri prvo dužinu od nožnog palca do pete, a zatim od najšireg dela stopala do pete.

“Kod većine muškaraca radi se o dve različite mere. Nisu sva stopala jednako proporcionalna, a bitan je i volumen. Svaka osoba jednostavno mora da nađe cipelu koju će najugodnije ispuniti svojim stopalom.”