PET trikova da vam stari kaput izgleda kao da je nov!

Ove godine vam se ne daju pare za novi kaput? Uz minimalno novca od starog kaputa napravite novi!

.

1. Dodajte dekorativnu traku
U prodavnicama pozamanterije možete da pronađete trake kojima možete da ukrasite kaput. Ako je kaput jednobojan osvežiće ga višebojna traka, a za višebojni kaput birajte jednobojne trake materijala koji se slaže s materijalom kaputa. Želite li da kaputu dodate glamur i svetlucavost stavite traku koja na sebi ima ukrasne kamenčiće i svetlucave detalje. Traku zašijte na rub kragne, na revere ili po dužini na delu gdje se kaput kopča.

2. Stavite novi kaiš
Ako kaput originalno i nije imao kaiš, uvek možete da ga dodate. Kaiš će kaputu dodati eleganciju, a vaša figura će više doći do izražaja. Za deblji kaput birajte deblji kaiš i obrnuto.

3. Stavite broš
Broševi se ove jeseni vraćaju u velikom stilu. Učinite vaš kaput jedinstvenim pomoću broša (li dva) na reveru. Zavisno od toga kakvog je kroja i stila kaput, izaberite broš.

4. Zamenite dugmad
Većina nas ne obraća pažnju na dugmad, a ona itekako mogu uticati na izgled kaputa. Starom kaputu svežinu možete da date i zamenom starih i istrošenih dugmadi movim, posebnijim dugmadima koji će biti baš po vašem ukusu.

5. Stavite krzneni okovratnik
Krzneni okovratnik kaputu će udahnuti dašak glamura i učinitiće ga novim. Okovratnik možete da zašijete za kaput ili da ga pričvrstite pomoću tri dugmeta.

Ako niste vešti u šivenju sve ove ispravke možete da napravite kod krojačice..

Izvor: Zadovoljna.hr