Lepota

PET trikova da vam stari kaput izgleda kao da je nov!

Ove godine vam se ne daju pare za novi kaput? Uz minimalno novca od starog kaputa napravite novi!
15.10.2015. - 11:27h

1. Dodajte dekorativnu traku
U prodavnicama pozamanterije možete da pronađete trake kojima možete da ukrasite kaput. Ako je kaput jednobojan osvežiće ga višebojna traka, a za višebojni kaput birajte jednobojne trake materijala koji se slaže s materijalom kaputa. Želite li da kaputu dodate glamur i svetlucavost stavite traku koja na sebi ima ukrasne kamenčiće i svetlucave detalje. Traku zašijte na rub kragne, na revere ili po dužini na delu gdje se kaput kopča.

2. Stavite novi kaiš
Ako kaput originalno i nije imao kaiš, uvek možete da ga dodate. Kaiš će kaputu dodati eleganciju, a vaša figura će više doći do izražaja. Za deblji kaput birajte deblji kaiš i obrnuto.

3. Stavite broš
Broševi se ove jeseni vraćaju u velikom stilu. Učinite vaš kaput jedinstvenim pomoću broša (li dva) na reveru. Zavisno od toga kakvog je kroja i stila kaput, izaberite broš.

4. Zamenite dugmad
Većina nas ne obraća pažnju na dugmad, a ona itekako mogu uticati na izgled kaputa. Starom kaputu svežinu možete da date i zamenom starih i istrošenih dugmadi movim, posebnijim dugmadima koji će biti baš po vašem ukusu.

5. Stavite krzneni okovratnik
Krzneni okovratnik kaputu će udahnuti dašak glamura i učinitiće ga novim. Okovratnik možete da zašijete za kaput ili da ga pričvrstite pomoću tri dugmeta.

Ako niste vešti u šivenju sve ove ispravke možete da napravite kod krojačice..

Izvor: Zadovoljna.hr