Izaberite haljinu savršenu za vaš oblik tela!

Jedno su haljine koje vam se dopadaju, a drugo one koje vam pristaju. Ali nije lako izabrati onu pravu, onu koja savršeno paše vašem telu. Zato evo male pomoći...

.

Oblik kruške
Glavni cilj je da uspostavite ravnotežu između gornjeg (užeg) i donjeg (šireg) dela tela. Za vas je dobar izbor haljina A kroja sa V izrezom u gornjem delu. Birajte haljine dužine do kolena ili sasvim malo iznad kolena i malo punijeg gornjeg dela sa par detalja ili valova. Dobar izbor je i haljina sa malo punijim naramenicama.

Oblik jabuke
Najveći problemi ovog oblika tela su struk i stomačić. U ovom slučaju želite, naravno, da vizuelno suzite struk, a naglasak stavite na lep grudni koš i noge. Birajte tamne boje i malo kraće haljine sa odvažnijim gornjim delom. Takođe, deo oko struka možete vizuelno smanjiti sa lepim kaišem, a držanje popraviti sa višim (ali ne i previsokim) potpeticama.

Oblik peščanog sata
Obične haljinice mogu postati vaš najbolji prijatelj, ako ih izaberete pravilno. Trebate izabrati haljinu, koja će naglasiti vaš struk i istaći obline, ali ne na vulgaran način. Ne sakrivajte se iza haljina ravnog kroja, već birajte one malo uže, retro haljinice sa slatkim kaiščićima. Dobar izbor je i haljina A kroja, koja malo otkriva dekolte.

Izvor: Lifepressmagazine

Pročitajte i: 

Nevenin nakit su skulpture u malom!