Model protestvovao protiv sužavanja fotošopom

Australijski model Megan Kausman podigla je medijsku prašinu žaleći se na upotrebu fotošopa kojim su, bez prethodnog odobrenja, 'vizuelno' stanjene njene fotografije u kupaćem kostimu za novu kampanju brenda "Fella Swim".

.

Megan Kausman je sve samo ne tipičan model. Ova 23-godišnja Australijanka poznata je kao devojka koja se ponosi svojim telom bez obzira na trendove u modnoj industriji. U saradnji sa fotografom Pip Samervile odradila je neobično snimanje pod vodom u kupaćem kostimu marke Fella Swim, koja ističe lepotu njenog tela u magičnom okruženju.

Ali, Megan se neprijatno iznenadila kad su dan nakon objave njene realne fotografije na Instagram profilu Pip Samervile, vlasnici brenda kupaćeg kostima odlučili da fotošopiraju njene obline bez prethodnog pitanja, i vizuelno je stanje kako bi izgledala 'atraktivnije'. 'Vilica mi je doslovce pala kad sam videla šta su uradili,' požalila se medijima ova Australijanka.

'Odmah sam nazvala Pip i obe smo izrazile razočaranje ovim potezom. Ne samo da su uzeli fotografiju bez dopuštenja, već su je i preradili, jer drugima žele da nametnu svoju viziju lepog,' dodala je.

Fella Swim je donirala kupaći kostim za snimanje pod vodom, ali nisu platili fotografa, niti model za fotografisanje. Nakon užasnutih komentara na društvenim mrežama i medijima, brzo su uklonili spornu fotografiju sa svog profila.