Lažirajte 8 sati sna za 8 minuta

Ostali ste budni do kasno? Bili ste na žurki, večeri ili ste samo gledali neki film? Rezultat je isti, ujutru je vaše lice umorno i sa izraženim podočnjacima. Ali, za veoma kratko vreme ono može ponovo da postane sveže kao da ste imali osam sati sna...

.

Kašike na prvom mestu!

O da, ovo je možda najteži od svih saveta, ali je neophodan jer radi. Uzmite dve kašike i stavite ih u frižider dok sebi pripremate jutarnju kaficu. Kada se rashlade, nežno prislonite kašike na svoje podočnjake. Držite ih tako nekoliko sekundi, a onda na podočnjake nanesite hidratantnu kremu za područje oko očiju.

Hladna voda je nezaobilazna!

Za umivanje nikako ne koristite toplu vodu! Koliko god da vam prija umivanje toplom vodom, ona vam ne čini mnogo dobrog. Hladna voda ubržava cirkulaciju, umanjuje crvenilo i znojenje. Ukoliko umivanje hladnom vodom spojite sa trikom sa kašikama vaše lice će već izgledati mnogo svežije.

Masaža je obavezna!

Uradite sami sebi jednominutnu masažu lica. Uz pomoć ulja ili seruma masirajte lice poput pravog profesionalca fokusirajući se na slepočnice, jagodične kosti i bradu. Svojim prstima, nežno pravite pokrete od centra slepočnica do kose, od nosa pa sve do ušiju i od centra brade do ušiju. Domalim prstom pravite nežne pokrete oko očiju i po slepočnici. Ponovite ovaj proces dva ili tri puta u toku 60 sekundi.

Hidratacija se ne sme preskočiti!

Hidratantne kreme koje inače koristite sigurno su dobre za uobičajene dane kada ste na vreme legli na spavanje. Ali u ovakvim vanrednim situacijama dobro je da kod kuće imate i jednu hidratantnu kremu obogaćenu kofeinom ili zelenim čajem. Ovi sastojci neverovatno deluju na vaše telo, pa će i čudo učiniti sa vašim licem.

Sa šminkom pažljivo!

Treba biti oprezan i ne stavljati previše šminke jer onda efekat može da bude suprotan. Umesto da akcenat stavljate na više slojeva korektora, fokusirajte se na bazu. Ona je u ovom slučaju ključna, a uz pomoć dobre baze mnogo manje korektora će odraditi neophodan posao. Izbegavajte hladne tonove šminke i umesto srebrnkastih tonova, ovog puta odlučite se za zlatkasete.

Linija oko očiju čini čuda!

Ovaj dan nikako nije dan za smouki ajz! Ali takođe nije ni dan da se koristi beli kreon oko očiju. Pogotovu ne sedefasti beli kreon. Ono što bi moglo da zameni beli kreon je nude nijansa kreona (boja kože). On je mnogo manje primetan, a sa istim efektom će vaše oči izgledati krupnije i svežije.