Nose ih Bijonse i Lejdi Gaga. Da li biste i vi?

Radi se o noktima špicastog, odnosno "pointed" oblika koji u poslednje vreme postaju ultimativni hit među poznatima. Što duži i oštrijeg vrha to su efektniji, pa ukoliko volite vrlo duge nokte onda je to pravi izbor za vas.

.

"Stileto" nokti vode poreklo iz Rusije i Istočne Evrope. Nastali su kao novi modni pravac za savršen izgled ženskih ruku.

Njihova nega znatno je zahtevnija nego kod klasičnog nokta, baš kao što i nošenje takvog nokta zahteva veći stepen hrabrosti.

 

Sve više poznatih devojaka u poslednje vreme pleni pažnju "stileto" noktima. Za to nisu zaslužni lepi lakovi nego novi trendi način oblikovanja nokta koji nosi naziv „stileto“ jer se ploča nokta oblikuje tako da bude sve uža prema vrhu.

Uz one umerene oblike koji su zaobljeni na vrhu, česti su izrazito špičasti nokti koji liče na kandže, a dosad su ih nosile Lejdi Gaga, Bijonse, Jesi J, Keti Pery, Rijana i Blejk Lajvli. Svaka je uspela da ih prilagodi svom stilu, pa su tako nokti Blejk Lajvli decentno okruglo oblikovani i premazani „nude“ lakom, dok su Rijana i Lejdi Gaga svoje istakle tamnim lakovima.