Lepota

E, stvarno, ko još u ovo veruje???

Koliko puta ste čuli da će vam kosa biti zdravija ako je stalno šišate, da ponekad treba da iščupate jednu trepavicu, da ne morate da čupate obrve sa gornje strane? A koliko puta ste se zapitali da li je to istina ili samo obični mit? Da više ne biste razmišljali, evo istine.
31.07.2014. - 09:57h

Mit 1. Trepavice se lome ako nanosite više slojeva maskare na njih.

To je stvarno samo mit jer nove maskare sadrže proteine koji štite i njeguju trepavice. Trepavice se jedino lome ako uveče ne skidate šminku. Prema tome, slobodno nanosite slojeva maskare koliko god želite, ali je obavezno skidajte pre spavanja.

Mit 2. Ako češće šišate kosu, ona će biti gušća.

I to je samo mit. Vi ne možete da utičete na rast kose jer rast kose zavisi od korena. Redovnim šišanjem možete samo da sprečite pucanje vrhova.

Mit 3. Samo debele žene imaju celulit.

E ovo je hit nad hitovima! Dakle, za stvaranje celulita krivo je potkožno tkivo koje može da bude i nasledno. Celulit je posledica nezdravog načina života i načina ishrane. Mršavljenjem se nećete rešiti celulita, a čvrstinu tkiva postići ćete samo aktivnim vežbanjem.


Mit 4. Šminka nudi dovoljno zaštite od sunca, tako da krema za sunčanje nije potrebna.

Svašta. I to je mit  jer make up ima vrlo, vrlo slab UV faktor.

Mit 5. Predugo kupanje isušuje kožu.

Kupanje ne bi trebalo da da traje duže od 20 minuta, a ako se posle brčkanja namažete melkom za telo i sami ćete shvatiti da je u pitanju najobičniji mit.

Mit 6. Brijanjem dlake postaju gušće i jače.

Nije šija nego vrat. To je takođe mit jer u principu dlaku žiletom prekidate samo na najdebljem delu, tako da izrasta prvo taj deblji deo i zato vam se čini da je dlaka deblja.