Lepota

Posvetlite kosu na tri prirodna načina

Svetljenje kose leti je prirodan proces, ali da li ste znali da možete da ga ubrzati i to na prirodan način. Što je vaša kosa svetlija brže će i bolje reagovati na sledeće tretmane pa se tako oni preporučuju prirodnim plavušama ili ženama sa svijetosmeđom kosom.
25.07.2014. - 11:26h

Čaj od kamilice

Cvetovi kamilice sadrže apigenin – flavonsku žutu boju koja dodatno posvetljuje kosu. Umirujuća svojstva kamilice izvrsna su za osetljivu plavu kosu, a zahvaljujući prirodnim svojstvima kosa će imati intenzivan sjaj.

Kako biste posvetleli kosu kamilicom, 2-3 šoljice cvetova prelijte s pola litra ključale vode pa lagano kuvajte 15 minuta. Pustite da se čaj ohladi pola sata pa ga procedite i dodajte sok jednog limuna i dve kašike regeneratora. Nanesite na kosu i ostavite da stoji pola sata pa isperite.

 

Sok od limuna

Iscedite limun pomiješajte ga sa jednakim odnosom vode. Preparat stavite u flašicu sa pumpicom kako bi vam nanošenje bilo lakše. Limun i vodu nanesite na opranu kosu i izađite na sunce kako bi vam se kosa osušila, nakon toga isperite mlakom vodom.

 

Med i destilovana voda

Odnos meda i destilovane vode treba da bude 1:4, a najmanja količina meda je 10 grama. Prema tome koliko vam je kosa dugačka procenite koju ćete količinu upotrebiti za ovaj preparat. U smesu možete da dodate kašičicu cimeta i kardamoma u prahu kao i kašiku maslinovog ulja i ostaviti da sve odstoji barem sat vremena na sobnoj temperaturi.

Med u dodiru s destilovanom vodom oslobađa prirodni hidroksid, a cimet, kardamom i maslinovo ulje pojačavaju učinak tog spoja. Nakon što smesa odstoji nanesite je na kosu i glavu zamotajte starim peškirom. Na kosi ne sme da bude ostataka šampona, niti regeneratora, a možete da se poslužite i kapom za tuširanje.

Želite li ombre efekt, smesu nanesite samo na vrhove kose, a ako ste u potrazi za prirodnim pramenovima upotrebite četkicu za zube pa tretirajte samo određena područja.

Imajte na umu da će tamnija kosa ovim načinom poprimiti boju karamela.

Izvor: She.hr