Lepota

Obične namirnice u ulozi lepote

Krastavac, pivo, maslinovo ulje, mleko.... Obične namirnice u neobičnoj ulozi do lepše kože i tena.
03.06.2014. - 09:12h

Kaže se kako ljubav ide kroz želudac, ali ide i lepota.

Ove uobičajene namirnice i sastojci zapravo su neverovatno delotvorni kod problema sa kožom, kosom i aknama.

ZA OTEČENE KAPKE: Led, kesice čaja ili kriške krastavca

Krpa namočena u hladnoj vodi ubrzava povlačenje otečenosti. Kesice čaja još su delotvornije – kofein sužava krvne žile, zbog čega nestaje crvenilo, a ćelijska kiselina iz čaja može privremeno zategnuti kožu. Rashlađene kriške krastavca takođe su delotvorne.

ZA KOSU BEZ SJAJA: Pivo

Oštećena folikula vlasi, zbog čega kosa nema sjaj i deluje 'metlasto' može da se regeneriše proteinima iz piva. Nakon šamponiranja isperite kosu pivom – najbolje tamnim, gustim. Proteini iz piva takođe dobro deluju na rast kose. Živeli!

ZA AKNE: Aspirin

U aspirinu se nalazi salicilna kiselina, kojom se uspešno tretiraju akne. Napravite pastu od izmrvljene tablete i nekoliko kapi vode i utrljate na mesto na kojem se akna pojavila.

ZA CRVENILO: Punomasno mleko

Mlečni proteini i masnoće mogu ublažiti simptome iritirane ili izgorele kože. Ali, nakon završetka postupka stavljanja hladnih obloga od mleka obavezno u kožu utrljajte hidratantnu kremu ili losion. U suprotnom, ona će biti suva i neugodno zategnuta.

ZA GRUBU KOŽU: Maslinovo ulje, svinjska mast

Ulja koja se koriste za kuvanje omekšavaju kožu – što je idealno u slučaju ispucalih ruku, stopala ili grube kože na laktovima. Pre odlaska na spavanje namažite stopala i ruke bogatim slojem maslinovog ulja, ili utrljajte mast i obavezno obucite čarape.

PROČITAJTE JOŠ: Četiri voćke koje savršeno izbeljuju zube