Lepota

TRIK sa KOREKTOROM u sekundi briše godine i licu daje egzotičan izgled!

Ako želite da u momentu izgleda svežije, blistavije i mlađe, dovoljno je da pribegnete popularnom triku profesionalnih šminkera. Daje neverovatne rezultate, možda ne baš kao botoks ili fejslifting, ali je s druge strane ovo potpuno prirodna, neinvazivna i jeftina tehnika.

25.09.2021. - 10:38h
šminkanje
šminkanjefoto: Depositphotos/serrnovik

Sigurno ste viđali slavne glumice i manekenke sa super zategnutim i čvrstim područjem oko očiju - izgledaju baš kao da su prstima povukle slepoočnice ka unazad, a samim tim 'skinule' su nekoliko godina sa lica.

Verujemo da neke od njih ovakav izgled duguju estetskoj hirurgiji, no sa druge strane tu su i one koje ovakav izgled duguju jednostavnoj caki za koju su vam potrebni korektor, senka i olovka za oči.

Na kapak nanesite mat senku za oči tako da dobijete popularni "cat eyes" oblik, ali nemojte birate isuviše tamnu boju. Nakon toga po želji kombinujte boje na kapku, ali je važno da spoljašnji ugao kapka ostane tamniji u odnosu na ostatak.

Potom nanesite ajlajner, a linija treba da bude tačna, tanka i da ide pravo kao slepoočnici. Što je linija ajlajnera duža, to je efekat dramatičniji, a zapravo u ovom trenutku dobijate "fox eyes" oblik, prenosi zena.blic.rs.

Poslednji korak podrazumeva trik sa korektorom i ključan je u kreiranju ovog izgleda. Aplikatorom korektor nanesite od spoljašnjeg ugla oka do slepoočnice, pa pažljivo izblendajte sunđerom ili četkicom, vodeći računa da ne pokvarite senku i ajlajner. Cilj je da korektor nanesete tako da zamislite da postoji prirodna linija koja seže od ugla oka do slepoočnice.

Po želji možete preskočiti upotrebu senke i ajlajnera i iskoristiti samo trik sa korektorom, ali ako izvedete sve korake - rezultat će biti bolji!

Ovakva šminka možda nije za svaki dan, ali svakako daje glam efekat na licu kakav često pokažu Bela i Điđi Hadid na crvenom tepihu.