Lepota

ZA DUGU I LEPU KOSU: Četiri jednostavna koraka da je osušite bez upotrebe fena

Lepa i negovana kosa je jedna od prvih stvari koju mnogi muškarci primete na ženi. Ipak, u trci s vremenom često nemamo dovoljno vremena da se posvetimo njenoj nezi. Ukoliko ste oprali kosu, a nestalo je struje ili nemate fen uz pomoć ova četri jedostavna trika je možete brzo i lako osušiti.

08.09.2021. - 10:02h
Duga i negovana kosa
Duga i negovana kosafoto: Nina Buday/Shutterstock

Kada je operemo, nije uvek dobro da je tretiramo i sušimo na isti način.

Redovno sušenje fenom nije najbolje rešenje za naše vlasi, pa je dobro povremeno izbegavati vruć vazduh kako bismo očuvali kvalitet kose.

Jedna od mogućnosti kako da sušite kosu bez fena je da koristite peškire sa mikrovlaknima koji dobro upijaju vodu, a ne oštećuju kosu.

Sušenje kose je dugotrajan proces, a oni s gustom, kovrdžavom ili dugom kosom trebalo bi unapred da planiraju kada će sušenje kose "ugurati" u svoj raspored.

Ako želite da vam kosa osušena bez fena izgleda kao da ste upravo izašli sa feniranja u salonu, u negu bi trebalo da uključite više proizvoda. Ali, ako vam je cilj samo da osušite kosu, dovoljno je da primenite ove četiri stvari.

1. Uklonite višak vode sa kose peškirom od mikrovlakana

Sušenje kose započnite peškirom. Oni od mikrovlakana odlični su za upijanje vode sa vlasi.

Ova vrsta peškira bolja je od običnih, jer vam neće oštetiti kosu. Njihovom upotrebom ćete izbeći da vam ispucaju vrhovi od snažnog trenja prilikom trljanja da bi se kosa osušila, pišu Nezavisne.

2. Posle pranja kose koristite češalj sa širokim zupcima

Dok vam je kosa još potpuno mokra, raščešljajte je češljem sa širokim zupcima. Razmaknuti zupci odvojiće vam pramenove kose i podstaći bolji protok vazduha, što će ubrzati vreme sušenja.

3. Razbarušite kosu prstima

Dok se kosa suši na vazduhu, pomozite joj da to bude efikasnije tako što čete je razbarušiti prstima. Verovatno ste videli da to rade i frizeri u salonima, kada vam operu kosu.

Prebacujte pramenove kose s jedne strane na drugu, ali se fokusirajte na teme kako biste postigli što veći volumen. Ponavljajte ovaj postupak dok vam kosa ne bude 30 odsto suva.

4. Nanesite losion za brzo sušenje

Stilizovanje kose koja je 30 odsto suva je delotvornije od stilizovanja kose kad je potpuno mokra ili potpuno suva. Kad je vaša kosa polusuva, možete ubrzati proces sušenja pomoću brzosušećeg losiona ili seruma.

Dok proizvodi za feniranje sadrže polimere koji se aktiviraju toplotom i raspoređuju je duž vlasi kose, formule za sušenje na vazduhu se prave sa sastojcima koji upijaju vlagu iz kose, a sadrže i sredstva za zaglađivanje i oblikovanje koja pomažu da postignete lepši izgled kose bez čuperaka koji vire na sve strane.