Lepota

Našminkana u teretani - da ili ne?

Leig Kempbel, urednica za lepotu australijskog Kosmopolitana smatra da je odlazak u teretanu sa šminkom na licu nešto što bi svakako trebalo da izbegavate. Budući da tokom vežbanja telo nastoji da se ohladi, šire se pore na licu pa svim bakterijama omogućavate nesmetani ulazak. S druge strane, koža od šminke ne može "da diše".
23.02.2014. - 15:40h

Za vežbanje se ne preporučuje čak ni krema jer je poželjno da koža "diše" i da porama na vašoj koži ništa ne smeta. Jedino ako vežbate na otvorenom, poželjno je da nanesete kremu sa zaštitnim faktorom. Sve ostalo izbegavajte u širokom luku.

Nakon vežbanja lice odmah obrišite antibakterijskom maramicom kako biste izbegli mogući nastanak akni zbog pojačanog znojenja. Ovo učinite odmah pre nego što se potpuno ohladite i pore se zatvore!

Šminkerka Rejčel Bruk, s druge strane, ne vidi ništa loše u vežbanju sa šminkom na licu, dok god koristite odgovarajuće proizvode. Tada bi, prema njenom mišljenju, trebalo da izbegavate puder u prahu, tuševe za oči, senke i karmine, kao i maskare koje nisu vodootporne.

Ostali proizvodi poput vodootpornih maskara, tečnog pudera i sjaja za usne, prema njenom mišljenju su dopušteni, posebno ako vam je oko zapelo dečkom koji vežba u vašoj teretani.

Samo ako već odlazite u teretanu sa šminkom na licu, izbegavajte upotrebu belih peškira jer oni nakon brisanja neće delovati nimalo privlačno!

Fitnes trener slavnih ličnosti Tifani Hal se slaže sa našim mišljenjem – trebalo bi da vežbate bez šminke na licu! Ona smatra da je jedna od najboljih stvari kod vežbanja detoksikacija, odnosno lučenje otrova i nepoželjnih elemenata iz organizma prilikom znojenja, kada se pore proširuju. Ukoliko vam je lice prekriveno šminkom, pore ćete začepiti podlogom, puderom i sličnim preparatima. Rezultat svega toga će biti koža sa sve više nepravilnosti koje ćete morati da prikrivate s još više šminke, a to je začarani krug u koji ne želite da upadnete.

Ako vežbate bez šminke, vaša koža će biti zdravija i blistavija, a samim tim ćete van teretane moći da koristite manje šminke. Vežbajte kako biste izgledali što bolje pa slobodno zanemarite kako izgledate dok vežbate. Verujte da ćete tako izgledati mnogo bolje nego što mislite!