Lepota

PROMENITE LOŠE NAVIKE: Tri stvari koje radite ujutru zbog kojih ne možete da smršate

Već s prvim letnjim danima mnoge žene su u potrazi za načinom koji će im omogućiti da skinu nekoliko kilograma viška, koji su se "zalepili" tokom duge zime. Kako smršati čuveno je pitanje, a mnogo je stvari koje utiču na to da brojka na vagi stoji i ne pomera se na dole ni jedan jedini gram.

20.07.2021. - 08:30h
Pijte vodu čim se probudite
Pijte vodu čim se probuditefoto: puhhha/Shutterstock

Iako vam se čini da radite sve što je u vašoj moći kako biste se rešili nekoliko kilograma viška, ali moguće je da pravite ove tri greške.

1. Ne pijete vodu odmah nakon buđenja

Jednostavna rutina koju mnogi nemaju - navika koja donosi višestruku korist za svaki organizam.

Mnogi ljudi misle da vodu treba da piju tokom doručka, međutim to je pogrešno. Zadatak vode je da ubrza metabolizam, olakša varenje hrane i ubrza izbacivanje toksina iz organizma.

Zato, bez obzira na to da li osećate žeđ ili ne, potrudite se da svako jutro popijete čašu vode i videćete kako masne naslage nestaju.

2. Stavljate previše šećera i mleka u jutarnju kafu

Kafa je prirodni antioksidans i odlična je za probavu, ali problem je ako je pijete sa šećerom, mlekom i drugim dodacima, pišu Nezavisne

Previše šećera ujutru loše utiče na probavu. Unećete više kalorija i to će vam otežati mršavljenje.

3. Preskačete doručak

Čak i ako ujutru ne osećate glad, postoji razlog zbog kog nutricionosti kažu da je doručak najvažniji obrok u danu. Zato ako želite da smršate, doručak nikako ne smete da preskačete.

Važno je i koje namrinice doručkujete, a preporučuje se lagan i hranjiv doručak. Smuti je vrlo čest izbor jer ga je lako pripremiti i možete ga jesti i na putu do posla, ako ste u žurbi. Jednostavan obrok poput ovsene kaše ili voćnog jogurta odličan je izbor za početak dana.