Zašto je važno uklopiti nakit uz odevnu kombinaciju?

Ima dama koje i te kako vode računa o tome da uz izabranu odevnu kombinaciju uklope ne samo nakit, nego i tašnu i cipele. I definitivno nema ništa lepše od toga, nego kada ženu koja ima stila.

PR
Ilustracija, foto: Maxim Artemchuk/Shutterstock
Ilustracija, foto: Maxim Artemchuk/Shutterstock
.

Možda će nekome zvučati čudno da, na primer, ogrlica treba da bude iste boje kao i cipele ili tašna, a opet biće i dama koje to smatraju sasvim normalnim. Naravno, dogodi se u pojedinim slučajevima da nije moguće uklopiti do perfekcije boje, ali ako već neko vodi računa o tome, poželjno je da to bude ne samo ista boja, nego čak i ista nijansa te boje. Ipak, ne treba zaboraviti da ima i pripadnica lepšeg pola kojima se više dopada kontrast. U takvim slučajevima se obično trude da nakit bude u boji, koja će da „odudara“ od boje, zastupljene u konkretnoj odevnoj kombinaciji.

Bez obzira da li su nekoj ženi omiljeni nakit minđuše, narukvice ili ogrlice, odnosno možda prstenje, važno je da to na njoj izgleda skladno. Ne treba zaboraviti ni to da mnoge dame smatraju da je nakit pravo oličenje njihovog stila. Upravo iz tog razloga i te kako vode računa o tome kako će uklopiti nakit koji vole da nose uz ono što oblače za određenu priliku. Nakit i odevna kombinacija

Nepisano je pravilo da u toku dana ogrlica ne bi trebalo da bude naročito uočljiva, odnosno da žena ne bi trebalo da nosi mnogo nakita na sebi. Posebno ako ide na neki poslovni sastanak. Tom prilikom je najbolje da nakit ne privlači naročito pažnju, za razliku od recimo večernje kombinacije, koja bi trebalo da bude nešto glamuroznija.

Ilustracija, foto: Eugenia Porechenskaya/Shutterstock
Ilustracija, foto: Eugenia Porechenskaya/Shutterstock
.

Primera radi ukoliko dama ide na poslovni sastanak, najbolje je da njena ogrlica bude diskretna, te da na primer stavi takođe diskretne minđuše i prsten. Ukoliko, pak stavi i narukvicu i prsten i ogrlicu i minđuše, to može da bude protumačeno kao odsustvo stila.

Sa druge strane, ako ide na posao, a u zavisnosti od toga da li ima mnogo dodira sa klijentima i kojim poslom se bavi, zavisiće i kako bi trebalo da bude uklopljen nakit uz izabranu odevnu kombinaciju. Opet se i u tom slučaju savetuje da nakit bude diskretniji. Svakako da upadljiva ogrlica ne dolazi u obzir u toku dana, a posebno ne na poslu, jer će tako privlačiti pažnju.

Najbolje je za dnevnu varijantu koristiti nakit, koji ne podrazumeva štras, odnosno drago kamenje, prosto zato što to nije prilagođeno prilici. Nakit za večernju i svečanu varijantu

Kako i sam naziv kaže, svečana i večernja kombinacija odeće iziskuju i da ogrlica, narukvice ili minđuše, odnosno prsten budu i te kako upadljivi. A opet ni tu ne treba preterati, jer se lako može desiti da dama koja stavi akcenat na te komadea nakita čak i u svečanoj ili večernjoj varijanti, pogreši.

U principu je najbolje da nakit bude jednostavan, a dovoljno upadljiv da privuče pažnju i istakne sve ono što treba. Za večernju ili svečanu varijantu dolazi u obzir i nakit sa cirkonima, odnosno sa dragim kamenjem, prosto zato što se uz takvu odevnu kombinaciju on najbolje i uklapa.