Lepota

Ako stoje na TOPLOM - "ne rade posao": Koju KOZMETIKU bi trebalo čuvati u FRIŽIDERU!

Pre otprilike par godina, mali beauty frižideri osvojili su srca ljubitelja kozmetike. Uređaj je vrlo brzo stekao čitavu armiju obožavalaca, a sada su mini-frižideri dostupni u različitim bojama, dizajnu i segmentima cena. U stvari, pored neosporne fotogeničnosti, frižeri za lepotu imaju i praktične prednosti, jer je nekim kozmetičkim proizvodima jednostavno potreban određeni temperaturni režim.

17.02.2021. - 15:00h
kozmetika
foto: 3DJustincase/Shutterstock

Čak i ako ne planirate kupovinu posebnog frižidera za lepotu preporučujemo da određenu kozmetiku čuvate u običnom frižideru.

Medicinska kozmetika

Ako koristite lekovitu kozmetiku (za akne, rozaceju itd.), treba imati na umu da se zagrevanjem aktivne supstance u njoj uništavaju. Ako se lekovita kozmetika čuva na sobnoj temperaturi, izgubiće svoju efikasnost.

Sve što sadrži vitamin C

Vitamin C je moćan prirodni antioksidans - hidrira kožu, daje joj prirodan sjaj i efikasno se bori protiv spoljnih znakova starenja. Ali ako proizvod sa vitaminom ostavite na sobnoj temperaturi, on će se gotovo trenutno uništiti i nećete morati da čekate efekat kozmetike.

Prirodna kozmetika

Ljubitelji svega organskog treba da budu dvostruko oprezni. Ako je vaša kozmetika napravljena od potpuno prirodnih sastojaka, visoke temperature su fatalne. Prirodne lekove čuvajte na hladnom mestu i po mogućnosti u mraku.

Proizvodi protiv edema

Flasteri, kreme, losioni, serumi - sve što je dizajnirano da oslobodi vaše lice od otoka mora biti na hladnom. Aktivni sastojci značajno povećavaju svoju efikasnost na temperaturama ispod 10 ℃.

Parfem

Čuvanje parfema na komodi, ili još gore, u vrućem, vlažnom kupatilu, pravi je zločin. Od sunčeve svetlosti i visokih temperatura hemijska jedinjenja u parfemima oksidišu, mogu izgubiti aromu ili je promeniti do neprepoznatljivosti.

Izvor: harpersbazaar.rs