KONAČNO! 9 načina da smanjite BOL za vreme DEPILACIJE!

Depilacija je spas, a ujedno i prava noćna mora većine žena. Koliko god da je korisna, ona može biti i prilično bolna. Zato vam predstavljamo super načine pomoću kojih će ovaj proces biti mnogo prijatniji!

foto: Depositphotos/logoff
foto: Depositphotos/logoff
.

Iskoristite 9 jednostavnih trikova koji mogu značajno da ublaže bol:

1. Mala površina kože

Ako depilirate noge, krenite sa područjem oko članaka, a ukoliko krećete od ruku prvo obradite područje iznad zgloba šake. Manja površina će vam olakšati posao i detaljnije ukloniti dlačice, a bol će biti značajno manja, piše Avaz.ba.

2. Tableta protiv bolova

Oko pola sata pre odlaska na depilaciju popijte tabletu protiv bolova. Ona će podići prag bola i na taj način će vam pomoći da lakše prebrodite depilaciju.

3. Hladna obloga za kožu

Kockice leda umotajte u najlon kesu, a zatim ih stavite u krpu. Krpom trljajte područje koje ćete depilirati dok ne osetite da vam je koža lagano otupela na nadražaj. Led će delovati kao analgetik jer će vam taj deo utrnuti i tako povećati vaš prag bola.

4. Piling kože

Pre nego krenete sa depilacijom napravite lagani piling kože. Na taj način ćete ukloniti mrtve ćelije kože i omogućićete dlačici da lakše izađe, a time sebi olakšati posao i smanjiti bol tokom depilacije.

5. Izbegavajte preduge dlačice

Dlačice na tijelu duže od 6 do 7 milimetara pre depilacije bi trebalo skratiti. Duga dlaka značajno će pojačati bol prilikom depilacije, a postoji opasnost od pucanja folikula zbog čega depilacija neće biti potpuno uspješna.

6. Recite zbogom žiletima

Ako želite da telo depilirate voskom zaboravite na žilete i ostanite verni vosku. Brijanjem dlaka raste oštro zbog čega prva depilacija voskom možda neće biti toliko uspešna. Međutim, pošto ste probili led, dlačice će rasti mnogo tanje i time vam olakšati sledeću depilaciju i smanjiti bol.

7. Koristite obe ruke

Da bi postupak depilacije bio što uspešniji i manje bolan, koristite obe ruke. Nakon što nanesete traku za depilaciju na kožu, jednom rukom zategnite kožu i držite je zategnutom, a drugom rukom povlačite traku sa voskom.

8. Izbegavajte one dane u mesecu

Depilaciju ne bi trebalo da radite tokom dva dana pre i posle ciklusa. U tom periodu prag bola je najniži zbog čega depilacija može biti prava muka.

9. Nakon depilacije

Da bi sprečili iritacije na koži, 24 sata posle depilacije izbegavajte odlazak na sunce, aromatizovane losione ili one koje sadrže alkohol, kao i usku odeću.