Sprečite pojavu tamnih fleka na licu: Uz ove jednostavne savete, imaćete savršen ten!

Ako ste nakon izlaganja suncu primetili tamne mrlje po licu, verovatno je reč o hiperpigmentaciji. Uz pomoć ovih jednostavnih saveta, vaša koža će zablistati za manje od mesec dana!

Uz ove jednostavne savete, imaćete savršen ten!, foto: Depositphotos/Subbotina
Uz ove jednostavne savete, imaćete savršen ten!, foto: Depositphotos/Subbotina
.

1. Ne dirajte bubuljice i mitesere!
Da, znamo da je teško odoleti. Ako imate iskustva, onda znate da stiskanje uzrokuje crvene i smeđe fleke. Umesto toga, na aknu nanesite malo medicinskog alkohola kako biste je isušili i izbegli trajne ožiljke na svom licu.

2. Koristite pomagala za čišćenje lica!
Tržište je puno raznih četki i uređaja za blagi piling i čišćenje lica. Obično su izrađene od prirodnih ili silikonskih vlakana koja nežno uklanjaju nečistoću i mrtve ćelije s vašeg lica. Čisto lice će lakše apsorbovati kreme za uklanjanje fleka, kao i one hranljive i hidratantne. Ne zaboravite da redovno čistite i menjate uređaje ili četke za čišćenje, kako biste izbgli nepotrebne infekcije.

3. Nahranite kožu pre spavanja!
Regeneracija kože se odvija tokom noći, stoga je najbolje nahraniti je vitaminima pre odlaska na spavanje. Hranljive kreme je najbolje odabrati po tipu kože koji vam može odrediti dermatolog. Lepoti kože pogoduju voćne kiseline, vitamini B3, A i E, koje možete da nabaviti u apoteci.

4. Masirajte lice!
Svakodnevna masaža lica i nije tako zahtevna kako se čini. Dovoljno je lagano tapkati ili kružnim pokretima umasiravati kremu dok gledate omiljenu seriju ili emisiju. Masaža može da traje svega nekoliko minuta, a rezultati će biti odmah vidljivi. Masaža podstiče cirkulaciju, a to ubrzava proces oporavka kože.

5. Svakodnevno nanosite zaštitni faktor (SPF)
Ako želite da odaberete samo jednu stvar koju ćete činiti za svoju kožu, onda svakako poslušajte ovaj savet. Svakodnevno nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom 30 sprečiće pojavu raka kože, smanjiće isušivanje, štetan učinak UV zraka i pojavu tamnih fleka, piše centarzdravlja.hr.