Lepota

Dvoumite se da li da ošišate šiške? Pre uzimanja makaza u ruke, proverite ove stavke...

Volite šiške i spremne ste da ih ošišate, ali nikada niste 100 odsto sigurne da li je to prava odluka. Da biste što lakše odlučile, potrebno je da napravite nekoliko koraka u samoj pripremi pred šišanje.

30.05.2020. - 11:00h
šišanje šiški
šišanje šiškifoto: Depositphotos/robertprzybysz

Prvo odaberite vrstu šiški, zavisno od vremena koliko dnevno možete da izdvojite vremena za njihovo stilizovanje, kao i ono najbitnije – naučite da ih sredite.

Koji god tip šiški da odaberete, zahtevaće vreme i poseban trud.

Isprobajte “clip-in” pre nego što se odlučite

Najbolji način da se zaista uverite želite li uopšte šiške jeste da isprobate “clip in” verziju veštačkog umetka šiški. Naravno da one nikada neće izgledati kao prave i prirodne šiške, ali vam može pomoći da steknete okvirnu sliku kako biste izgledali da se ošišate, piše cosmopolitan.hr.

Ne krivite impulsivnost

“Šišanje šiški je često emocionalna odluka. Dobro razmislite odluke, a zatim izaberite koje šiške hoćete, odnosno koje vam najbolje pristaju. Za početak, možda su najbolje rešenje šiške malo duže od onih koje mislite da želite. Što su šiške duže, lakše je da se vratite na staro”, objašnjava frizerski stilista Rajan Austin iz Njujorka.

Uzmite u obzir i meteorologiju

“Kada je hladno, šiške će biti poslušnije i duže će ostati onakve kakve ste zamislile. Osim toga, ne morate da se brorite sa vlagom koja je uvek dobro poznat neprijatelj frizure. Ali, to ne znači da šiške ne možete da nosite zimi. Jesen je takođe idealno vreme za promene”, ističe Rajan.

Još trikova koji će vam pomoći u životu sa šiškama:

“Svaki put kada izgledam umorno, shvatim da zapravo treba da skratim šiške kako bih “otvorila oči”. Kada ih sama šišam, koristim makazice za nokte”, objašnjava Džesika Pels, SAD

“Keratinski tretmani! Koristim ih samo na svojim šiškama, jer sa keratinom šiške izgledaju odlično i zahtevaju manje truda.” Lauren Balsamo, SAD

“Šiške krotim ravnim ukosnicama koje držim po celoj kosi, pa i na šiškama, dok se spremam za izlazak.” Kerli Kardelino, SAD