Lepota

DOMAĆI LEK PROTIV OPADANJA KOSE po receptu RUSKIH LEKARA: sveža vitaminska maska od šargarepe

Krenula je jesen, a sa njim i opadanje kose. Predstavljamo vam recepti koji će vas rešiti muka! Samo jedan sastojak je dovoljan da napravite delotvoran preparat protiv opadanja kose.

21.09.2019. - 15:00h
foto: Depositphotos/AndreyPopov

Ova maska ​​regeneriše strukturu korena kose i zaustavlja opadanje, a da biste je napravili potrebna vam je samo jedna namirnica.

Problem opadanja i slabog korena kose nije retka pojava, a proizvodi koji postoje na tržištu retko kome pomažu. Ali, kao i za sve ostalo i za ovaj problem najbolje rešenje nudi – priroda!

Ruska doktorka Tatjana Viktorovna Konovalova otkrila je drevni ruski recept za jednostavnu masku za jačanje korena kose.

Ova maska ​​regeneriše strukturu korena kose i zaustavlja opadanje, a da biste je napravili potrebna vam je samo jedna namirnica – šargarepa!

Kao sjajan izvor vitamina beta karotena i A vitamina, šargarepa daje ne samo dobar vid, već i utiče na zdravlje vlasišta koje je esencijalno za zdravu kosu. Hranljive materije koje šargarepa sadrži mogu poboljšati zdravlje kose, noktiju i kože. Pored toga, šargarepa pomaže i u detoksikaciji celog organizma pa i vlasišta – i stvaranju novih ćelija.

Priprema je, takođe, vrlo jednostavna: Skroz sitno izrendajte nekoliko svežih šargarepa i utrljajte to u koren kose.

Ostavite da deluje minimum 15 minuta, a zatim dobro isperite na uobičajen način.

Na početku, masku nanosite uvek pre pranja kose najmanje 5 puta zaredom.

Kada vam kosa ojača, dovoljno je nanositi rendanu šargarepu jednom mesečno, a prvi rezultati videće se već nakon nekoliko tretmana

Izvor: Stil