Lepota

Trikovi da konjski rep izgleda SAVRŠENO

Frizura koju dame obožavaju jer se brzo pravi. Ali potrebni su ipak mali trikovi da bi ona izgledala baš kao kod najvećih svetskih diva...

14.04.2019. - 09:30h

Neki od trendova kojima nikada ne pada popularnost jesu šiške, punđe, ravno stilizovana kosa i neizostavni rep. Postoji nepregledan broj mogućnosti frizura koje možemo dobiti s repom, ali danas ćemo se fokusirati na onaj visoki, uredno zalizani konjski rep.

Teško je odrediti kada je nastala ova frizura, ali brojimo jako puno godina unazad, i sve te godine uspela se zadržati i iznova biti u trendu. Konjski rep je frizura koja je praktična za sve situacije; dnevna varijanta je gotova u svega nekoliko minuta jer sve što trebate uraditi je počešljati i lagano kosu poprskati lakom kako bi se fiksirala. Dnevni konjski rep ne treba biti savršeno zalizan, ali onaj za večernje izlaske ili posebna događanja mora, osim ako želite messy verziju. Sleek rep nije najkomplikovanija frizura na svetu, ali nije ni jednostavna kao što se na prvi pogled čini.

Ono što se preporučuje ako želite uredno zalizan rep je dva do tri dana neoprana kosa. Sa sveže opranom kosom mnogo je teže baratati, stoga ako planirate ovakvu vrstu repa, nemojte samo zbog toga prati kosu. Sledeća stavka su preparati koje koristite, možete birati između gela, pene, voska ili laka za kosu kako bi ujedinili kosu. Možda je najbolja kombinacija voska i laka za kosu; glavu okrenite 'naopačke' i počešljajte uz nanošenje voska, i češljajte dok ne dobijete lepo zalizanu kosu. Kada ste zadovoljni stegnite s gumicom i proverite imate li kakvih nepoželjnih izbočina. Kada ste zadovoljni s dobijenim kosu minimalno poprskajte s lakom kako bi bili sigurni da će svaka dlaka ostati na svom mestu. Budući da je ovo frizura koja podrazumeva ravnu kosu, ako ste prirodno kovrdžavi, prethodno je ispeglajte, a ako niste, po završetku možete samo ispeglati deo kose koja visi.

U oba slučaja gumicu sakrijte kosom, maramom ili preko nje stavite neku stiliziranu gumicu. Savršeno zalizan konjski rep iziskuje malo prakse, ali jednom kada ga usavršite, postat će vam najdraža frizura.

Izvor: Cosmopolitan