Savršeno našminkane usne za praznike

Sa zimom, stigli su nam i praznični dani i noći, a Nova godina je jedna od posebnih prilika kada usne treba da izgledaju savršeno i spremno za poljupce u ponoć! Zato vam dajemo sledeće kratke i praktične savete.

.

- Usne imaju prirodno ružičastu boju, zato boja karmina ne bi trebalo da bude iste nijanse kao vaše lice. Prvo na usne nanesite osnovu, a tek onda nanesite karmin. Ovako će vaše usne da dođu do izražaja i izgledaće prirodno i lepo. 

- Ako ne želite da stavljate karmin ni sjaj za usne, može da posluži i jako tanak sloj balzama ili labela koji ćete staviti na vrh prsta, namazati na usne i protrljati ih jednu o drugu. 

- Nanositi taman karmin može biti zahtevan posao. Počnite tako što ćete prstom naneti mali sloj karmina, a zatim usne uokvirite odgovarajućom olovkom. Ovo će fiksirati bazu i učiniće da karmin bude izjednačen što će vašim usnama dati prelep izgled. 

- Čak i najkvalitetniji karmini izblede nakon nekoliko sati. Kako biste ovo izbegli, na usne pre stavljanja karmina nanesite malo pudera. Ovo pomaže da se karmin fiksira i da nakon nekog vremena ne izbledi. 

- Karmin je veoma praktičan ako želite da izgledate odmorno i sveže, a nemate drugu šminku pri ruci. Nanesite malo karmina na jagodice, kako biste u prvi plan stavili obraze. 

- Da biste postigli izgled punih usana, prvo usne uokvirite sa svetlim sjajem, a onda ih obojte tamnijom bojom. Vremenom će tamna boja da bledi, a usne će da izgledaju senzualno. 

Izvor: Super žena