Oslepela zbog šminke koju žene svakodnevno koriste, a samo zato što na OVU STAVKU nije obratila pažnju! (FOTO)

Širli Poter iz Australije oslepela je u 50. godini zato što je koristila maskaru staru 20 godina. Lekari su joj dijagnostifikovali ozbiljnu infekciju nastalu zbog korišćenja šminke kojoj je istekao rok trajanja.

.

Premda je rođena sa defektom u levom oku, zbgo čega na njega nikada nije videla i ništa nije osećala, ali toga dana je osetila nesnosan bol u oba oka i odmah znala da nešto nije u redu.

Prolazili su meseci i činilo se da sve slabije vidi. Nakon brojnih pregleda oftalmologa, dijagnostifikovana joj je ozbiljna infekcija, za koju su lekari kazali da je nastala zbog stare šminke kojoj je istekao rok trajanja.

.

Lekari su joj dijagnostifikovali teorijsko slepilo, ali smatraju da će u naredne tri godine potpuno izgubiti vid.

Stručnjaci sada apeluju svim ženama koje koriste maskaru da proveravaju stalno proveravaju rok trajanja na ambalaži, ali i kod druge šminke.

“Opšte je pravilo da proizvodi koje primenjujete na područje oko očiju traju od tri do šest meseci”, za Yahoo objašnjava urednica mode I lepote u magazine “New Idea” Seli Nolan.

“Pudere i slične preparate možete čuvati od godinu dana do 18 meseci, ruževe i olovke za usne od dve do tri godine, dok su proizvodi za negu kože poput gelova za umivanje sigurni za upotrebu do godine dana nakon otvaranja”, objasnila je Seli Nolan.