Engleza u šortsu poslali kući s posla, vratio se u haljini. A kako je u Srbiji?

Nesnosne letnje vrućine, osim što izazivaju nervozu, unose i razdor između muškaraca i žena. Muškarci smatraju da su dame privilegovane jer na posao mogu u haljinama i u sandalama, dok oni moraju da se kuvaju u pantalonama umesto u bermudama. Jedan Englez oštro je protestovao na tu temu, a ekipa „Letnjih 150 minuta“ istraživala je da li se kratko toleriše u Srbiji.

.

Novinar emisije „150 minuta“ ušao je u šortsu u državne institucije. Kako je ušao, tako je izašao. Deki Pantelić i Marija Radmanović pozvali su u goste stručnjaka za modu da objasni šta je kulturno, a šta nije. Devojke, možda se baš vi najviše iznenadite!

.

Nije ni "napolju" ništa drugačije, tek da znate, ako vam padne na pamet da se žalite na uslove. Jedino što nas razlikuje od "sapatnika" po dres kodu jeste smisao za humor. A Englezi, zna se, imaju baš specifičan. 

.

Kada je krenuo na posao, dvadesetogodišnji Džoi Bardž postavio je na Tviteru pitanje da li muškarci mogu da dođu na posao u šortsu, kada već žene mogu da nose kratke haljine. Nepun sat kasnije, poslali su ga kući da se presvuče.

Presvukao se. „Uskoro će me poslati kući“, napisao je Džoi kada je nazad na posao krenuo u haljini.

.

Ali, dogodilo se neočekivano: njegov šef nije mogao da poveruje šta se dogodilo, a iz straha da bi i drugi zaposleni mogli da počnu da dolaze u haljinama, odobrio je muškarcima šortseve na poslu, ali u diskretnim, tamnim bojama.