Šest koraka kako pravilno da se našminkate, ako nosite naočare!

Danas se naočare tretiraju više kao modni detalj, nego što ih ljudi zaista koriste zbog njihove svrhe. One skrivaju oči, a i ako se našminkate, to se neće mnogo ni primetiti.

.

Pratite nas i na Viberu!

Ako nosite naočare, morate da naučite kako da se šminkate, da bi se taj sloj pudera, senke i maskare ipak video pod staklima.

Pridržavajte se sledećih pravila šminkanja:

Zaboravite tamne senke

"Smokey eyes" ispod naočara nije najbolja opcija. Oči će izgledati pretamno, pa zato birajte svetlije nijanse.

Okvir naočare i ajlajner ne smeju biti iste boje

Nanesite ajlajner koji je sličan boji okvira. S crnim okvirima kombinujte smeđu ili tamnoplavu olovku za oči, a sa smeđim okvirima nosite bronzanu.

Pogrešna nijansa pudera

Odabrati odgovarajuću boju pudera je generalno zahtevno, i bez nošenja naočara. Birajte isključivo žućkaste nijanse. One najbolje prekrivaju tamne podočnjake i eventualno crvenilo.

Deblje, a ne tanje

Deblji okviri znače da ćete na kapke naneti deblju liniju ajlajnera ili olovke, a uz tanke obavezno ide i tanka linija.

Naglasite obrve

Ponekad ste koncentrisani na ono što se vidi samo ispod naočara, pa zaboravljate obrve. One treba da budu uredno počupane, očešljane, a možete ih dodatno naglasiti gelom za obrve. One su okvir za okvir vaših naočara.

Bez maskare na donjim trepavicama

Za maskaru na donjim trepavicama većina šminkera će reći "NE". Takav izgled dodaje godine, a ako nosite naočari, možete izgledati još starije. Tamna boja i okviri stvaraju senke ispod očiju pa lice izgleda umornije, piše zadovoljna.hr.