Lepota

Napravite prirodnu pastu za zube bez fluora

Poslednjih godina mnogi su digli glas protiv fluora u pastama za zube, jer su se pojavili dokazi o štetnosti ovog elementa na zdravlje. Napravite sami pastu za zube.
26.09.2016. - 11:53h

Poslednjih godina mnogi su digli glas protiv fluora u pastama za zube, jer su se pojavili dokazi o štetnosti ovog elementa na zdravlje, ali nije lako naći proizvod koji ga ne sadrži. Najbolje je da sami brzo i lako napravite prirodnu pastu od zdravih sastojaka koji se ne kvare, pa ne morate da je držite u frižideru.

Potrebno je: 1 kašičica kokosovog ulja, nekoliko kapi eteričnog ulja mente (nane), 1 kašičica sode bikarbone, listići nane, stevija po ukusu.

Pomešajte kokosovo ulje sa sodom bikarbonom i isitnjenim listovima nane, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja mente i malo stevije, prirodnog zaslađivača, jer će dati prijatan ukus koji će se svideti i deci. Sve sastojke dobro promešajte i sipajte u čistu staklenu teglicu (za svakog člana porodice napravite posebno). Četkicu umočite u pastu i operite zube na uobičajen način.

Izvor: novosti