Zašto vam pravljenje pice kod kuće NIKAD NE USPEVA? Možda ne obraćate pažnju na TRI KLJUČNA KORAKA!

Mnogi veruju da za pripremu ovog jela ne treba puno truda, međutim, ipak bi trebalo da obratite pažnju na tri ključna koraka prilikom pripreme pice.

Izvor: klix.ba  |  
Ilustracija Foto: Monika Wisniewska/Shutterstock
Ilustracija Foto: Monika Wisniewska/Shutterstock
.

Ukoliko želite da vaša domaća pica ima ukus kao ona iz restorana, morate obratiti pažnju na pripremu testa, paradajz sosa, ali i na temperaturu rerne.

Priprema testa

Testo morate ostaviti da naraste. Ukoliko se testo vraća u prvobitni položaj nakon što ga razvučete, to je znak da mora da odstoji još neko vreme na sobnoj temperaturi.

Sos od paradajza

Iako mnogi koriste kečap kao glavni dodatak pici, probajte da stavite domaći paradajz sos. Nakon što napravite paradajz sos, začinite ga po sopstvenom ukusu.

Zagrejana rerna

Rernu bi trebalo da zagrejete na najvišu temperaturu, pa tek onda da stavite picu da se peče desetak minuta.